Sâmbătă, 22 Octombrie 2005 - 10:00 AM Aleg.RO: Alesii Aliantei au lipsit de la reuniunea UNJCR

Publicat de: A.H.

ziua Presedintele democrat Emil Boc a declarat ieri ca absenta de la reuniunea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) a reprezentantilor Aliantei PNL-PD nu are conotatii politice. "Nu este absolut nimic premeditat. Am aflat si eu, cu surprindere, ca nu sunt prezenti", a spus Boc. La Bistrita s-a desfasurat ieri Adunarea Generala a UNJCR, dezbaterile fiind consacrate, in principal, pe modificarea Legii administratiei publice locale. Contactati de Agentia Rompres, presedintii de Consilii Judetene care nu au participat la reuniune au invocat motive obiective.

Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel (PD), este plecat in Malta, de unde se intoarce maine.

Presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde (PD), este bolnav. Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), a precizat ca nu a putut participa la reuniunea de la Bistrita din cauza programului foarte incarcat. "Nu se pune problema boicotarii acestei intalniri. Singura problema a fost agenda foarte incarcata; am avut mai multe intalniri cu oameni de afaceri pentru o serie de proiecte ale CJ Brasov, intalniri care nu puteau fi reprogramate". Unii dintre reprezentantii UDMR nu au participat la sedinta UNCJR, intrucat s-au intalnit cu ministrii din Cabinetul ungar, prezenti in Romania la sedinta comuna de guvern romano-ungara. Presedintele CJ Bihor, Kiss Alexandru, a ramas la Oradea unde era asteptat premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany. Presedintele CJ Maramures, Marinel Kovacs (PNL), si presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc (PD) nu au putut nici ei participa intrucat au fost prezenti joi, la Bucuresti, la sedinta comuna de guvern romano-ungara.


Dragnea invoca presiuni
Presedintele UNJCR Liviu Dragnea a declarat ieri ca sunt cel putin trei presedinti de Consilii Judetene care au fost sunati de presedintele CJ Calarasi, Raducu Filipescu (PNL), pentru a nu participa la reuniunea de la Bistrita. "Sunt cel putin trei presedinti de Consilii Judetene care au fost sunati de presedintele CJ Calarasi, Raducu Filipescu. Li s-a spus sa nu vina la aceasta intalnire", a afirmat Dragnea. Presedintele UNCJR a precizat ca nu l-a sunat pe Filipescu intrucat "din moment ce a facut un astfel de gest" nu avea rost sa il mai contacteze: "Nu cred ca mai merita sa-l sun eu sami dea explicatii pe care oricum nu le credeam. A fost sunat de unii colegi, dar nu a raspuns la telefon". Dragnea a apreciat ca gestul lui Filipescu este "extrem de urat" si l-a acuzat pe acesta ca nu a inteles faptul ca UNCJR "nu este uniunea nici unui partid, ci o structura asociativa, care nu vrea decat sa imbunatateasca actul de administratie". "Daca dumnealui isi permite sa creada ca aceasta structura va fi colorata portocaliu se inseala amarnic. Este un caz fara precedent si vom pune in discutie acest subiect la urmatoare sedinta a UNCJR", a conchis Dragnea.

O serie de presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene, membri ai partidelor Coalitiei, au semnat la sfarsitul lunii august, la Mamaia, la o reuniune a UNJCR, alaturi de pesedisti, un document prin care se pronuntau impotriva modificarii Legii administratiei publice locale. Toti reprezentantii PNL si PD care au semnat documentul au fost sanctionati cu avertisment de conducerile celor doua partide. Acest eveniment avea loc la putin timp dupa ce liderii Coalitiei se angajasera sa modifice Legea administratiei publice locale, astfel incat atat la revocarea, cat si la alegerea presedintilor si vicepresedintilor Consiliilor Judetene sa actioneze aceleasi reguli.


(707 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la A.H.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Alesii Aliantei au lipsit de la reuniunea UNJCR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60427403450012 seconds.