Luni, 09 Ianuarie 2006 - 07:10 AM Aleg.RO: Unii deputati nu au nici casa, nici masina

Publicat de: Iulia Nitescu,Diana

7plus În timp ce unii parlamentari au colectii impresionante de tablouri, bijuterii în valoare de zeci si chiar sute de mii de euro, sunt si deputati carora mai ca îti vine sa le plîngi de mila daca ar fi sa te iei dupa declaratia lor de avere . Conform propriilor lor declaratii, multi dintre deputati ori nu au reusit sa agoniseasca de-o casa sau o masina, ori, mai rau, au reusit doar sa se îndatoreze la banci si societati de leasing sau sa-si vînda o parte din bunuri, fara ca acesti bani sa-i investeasca în ceva. Multi deputati nu figureaza nimic la capitolul bunuri imobile (terenuri, apartamente, case), însa au masini sau motociclete, ori doar depozite la banci sau datorii. Exista, însa, si deputati care au lasat goale absolut toate rubricile din declaratia de avere, aparînd saraci lipiti pamîntului.

Divortat si ramas pe drumuri
Fostul sef al privatizarilor, ex-ministrul PSD Ovidiu Musetescu, nu ar avea, conform ultimei declaratii, din decembrie anul trecut, unde sa locuiasca, neavînd declarate bunuri imobile. Însa el are depozite la banci în valoare de aproximativ 6 miliarde de lei (vechi) si are dati împrumut 3.000 euro. Pentru a "lamuri" lucrurile, fostul sef al AVAS a declarat, chiar în partea superioara a formularului, ca, pe lînga calitatea de deputat mai are si aceea de "divortat". Astfel ca responsabila pentru situatia sa imobiliara este nimeni alta decît fosta sa sotie si ex-consiliera a lui Adrian Nastase, Dorina Mihailescu. Printre deputatii care nu au casa se numara si social-democratii Obuf Catalin Ovidiu Buhaianu, care, însa, are un autoturism marca Mercedes si Eduard Stelian Martin care se mîndreste cu o motocicleta Suzuki dar vine la parlament si cu o impresionanta masina de teren Hammer. Nici liberalul Cristian Silviu Busoi nu mai are bunuri imobile, conform ultimei declaratii, averea lui fiind doua depozite de 10.000 de dolari respectiv 5.000 de euro. Busoi însa a detinut însa un apartament pe care l-a vîndut anul trecut, probabil pentru a-si sustine campania pentru presedintia organizatiei de tineret a PNL.

Cu parintii la 40 de ani
Deputatul PSD Catalin Voicu (judetul Bacau) declara senin: "Locuiesc cu parintii într-un apartament proprietatea acestora". Voicu nu are nimic proprietate personala, cel putin potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Un alt sarman al politicii românesti pare a fi Corneliu Ciontu, fost deputat PRM. Desi este recunoscut în cercul parlamentarilor apropiati drept o persoana cu potential material serios, Ciontu sustine ca detine doar un apartament în Capitala, de 55 de metri patrati. Emil Cuteanu, presedintele Comisiei pentru revolutionari nu are nici case, nici terenuri. În schimb, are doua masini Toyota si Mazda, fabricatie mai veche, si ceva bani prin banca. O alta surpriza o reprezinta deputatul PSD Dan Iosif. Fostul consilier prezidential nu are trecute în declaratia de avere nici o casa, nici un teren, nici o masina. În schimb, Iosif îsi declara colectiile de tablouri si icoane sau cele de arta africana si de arme. Deputatul independent (fost PRM) Mircia Giugiu îsi cam duce traiul de pe o zi pe alta. Potrivit declaratiei de avere, acesta nu detine nimic si traieste din salariu.

Liberalul Hoinaru e cam hoinar
Hoinaru Marian, deputat PNL Ialomita, traieste - dupa cum îi este si numele - cam pe drumuri. Liberalul sustine ca nu are casa, nici terenuri si se lauda doar cu o rabla veche, un autoturism Dacia 1300 din 1981. Modest este si Liviu Miroseanu (PNL Bacau) care, în afara de un apartament de 51 metri patrati, nu mai are nimic. Conservatorul Mircea Costache nu are masina, colectii de arta sau vreun banut alb pentru zile negre în banca. Liberalul bucurestean Claudius Mihail Zaharia pare a fi omul fara casa, fara masa. El sustine ca are un depozit în banca de 3,9 miliarde de lei vechi si dividende în valoare de 1,2 miliarde. În rest, liberalul nu detine nimic. Lavinia Sandru, deputat independent si vicepresedinte PIN, nu are casa, nu are masina, ci doar niste bani pusi la banca. Sandru nu a trecut însa în declaratia sa de avere proprietatile sotului, primar la Slatina. Un parlamentar care se declara sarac este si Toma Florentina Marilena (PSD Ilfov). Declaratia sa de avere nu este completata la nici o rubrica, semn ca social-democrata nu detine nici casa, nici masina si nici nu a facut economii.


(424 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la Iulia Nitescu,Diana


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Unii deputati nu au nici casa, nici masina | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67758893966675 seconds.