Luni, 09 Ianuarie 2006 - 07:10 AM Aleg.RO: Un deputat PD a tepuit Primaria Timisoara cu milioane de euro din publicitatea stradala

Publicat de: ---

Gândul Mai multe încalcari ale regulamentului privind publicitatea stradala din Timisoara au dus la un scandal monstru în consiliul local al urbei de pe Bega . Consilierii locali au refuzat sa aprobe un proiect de extindere a unui plan de publicitate, iar de aici a început totul. La nivelul consiliului local s-a format o comisie care verifica acum toate contractele de publicitate stradala, iar rezultatele anchetei nu sunt deloc favorabile unor nume grele din Primaria Timisoara. Totul a început, practic, în anul 2000, cand s-a facut o asociere între primarie si firma News Outdoor, reprezentata la acea vreme în Timisoara de Radu Lambrino, acum deputat din partea Partidului Democrat. Asocierea consta în realizarea a o suta de statii de tramvai si patruzeci de panouri publicitare, toate facute pe cheltuiala firmei, iar contractul se întindea pe o perioada de zece ani. Anul trecut, News Outdoor a venit cu o solicitare, prin vocea aceluiasi Radu Lambrino, de a extinde contractul prin realizarea a înca cincizeci de statii de tramvai si tot atatea panouri publicitare. De aceasta data, însa, primarul Gheorghe Ciuhandu s-a opus.
La scurt timp, deputatul PD Radu Lambrino nu mai era reprezentantul societatii News Outdoor, conducerea acesteia contactandu-l direct pe primarul Timisoarei, care a propus consiliului local acelasi proiect pe care îl refuzase cu ceva timp în urma. ?In 20 decembrie 2005, primarul Gheorghe Ciuhandu a înaintat un proiect de extindere a contractului. Atunci, s-a constituit o comisie care sa verifice toate contractele de publicitate stradala de pe domeniul public sau privat?, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele comisiei, din care mai fac parte Silviu Sarafoleanu, consilier local din partea PPCD, si Mihaela Marza, sefa corpului de control a primarului. Comisia a trimis adrese Directiei de Urbanism si celei de Patrimoniu, pentru a obtine toate datele referitoare la contractele vizate si a cerut în mod expres ca actele sa fie semnate de sefii acestora, Radu Radoslav si Nicusor Miut, iar raspunsurile trebuiau primite pana în 3 ianuarie, lucru care nu s-a întamplat. ?Am cerut fiecare contract, cate panouri sunt si alte documente de care aveam nevoie. Domnul Radoslav si-a prelungit concediul si a pus un subaltern al dansului sa semneze acestea documente, asa ca le-am trimis înapoi?, a mai spus Grindeanu. Dupa o analiza sumara, comisia formata din consilieri locali a ajuns la concluzia ca regulamentul publicitatii stradale, adoptat în 25 ianuarie 2005, este grav încalcat si ca nu se aplica nici o masura prevazuta de acesta. ?Ca sa va dau un exemplu, nu este voie sa fie amplasate panouri publicitate la mai putin de 50 de metri de orice intersectie. Sau nu pot fi amplasate în zonele istorice. Alta încalcare a regulamentului este cea a publicitatii la tigari si alcool. Ei bine, în Timisoara sunt sute de astfel de panouri amplasate ilegal?, declara Sorin Grindeanu.

Cu toate ca legea locala este grav încalcata, Directia de Urbanism, condusa de arhitectul-sef al Timisoarei, Radu Radoslav, nu a aplicat nici macar o sanctiune. Presedintele comisiei care ancheteaza modalitatea în care se amplaseaza panourile publicitare în Timisoara spune ca bugetul primariei a fost prejudiciat cu cateva milioane de euro. ?Este un haos controlat, pentru ca domnul Radoslav stie tot ce se întampla. Or, daca nu stie, înseamna ca nu este în stare sa conduca aceasta directie, lucru de care, sincer, ma îndoiesc?, a mai declarat consilierul PSD Sorin Grindeanu. Acesta a mai spus ca nu va cere ca panourile sa fie înlaturate, ci va încerca, într-un fel sau altul, sa recupereze prejudiciul creat. ?Este vorba de cateva milioane de euro, care n-au mai ajuns la primarie. Nimeni nu stie unde?, a conchis consilierul timisorean. O opinie a arhitectului-sef Radu Radoslav nu am putut obtine, pentru ca acesta se afla în concediu, în Tunisia, iar purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara nu a raspuns la apelurile telefonice. (Lucian Ursuletu)


(402 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Un deputat PD a tepuit Primaria Timisoara cu milioane de euro din publicitatea stradala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60184001922607 seconds.