Miercuri, 25 Ianuarie 2006 - 07:19 AM Aleg.RO: Primaria Sectorului 1 face evacuari din locuinte

Publicat de: Maria Berindei

real_romaneasca     Politia Sectorului 1 a demarat ieri actiunea de demolare a unor constructii ilegale in care se adaposteau, de mai bine de un an, in jur de 30 de persoane, venite din Teleorman .
Pe Strada Cupsani - un drum plin de noroi din zona garii Chitila, oamenii, majoritatea rromi, si-au ridicat sapte constructii in mijlocul strazii, chiar pe carosabil, veniturile comunitatii provenind - potrivit autoritatilor locale - din furtul si vanzarea de fier vechi. "Interventia primariei are loc dupa luni si luni de parlamentari cu membrii comunitatii.
I-am avertizat in repetate randuri ca nu au ce cauta in zona, le-am oferit posibilitatea sa-si demoleze singuri constructiile, fara rezultate insa, "a declarat Marius Tudorica, seful Politiei Comunitare din cadrul Primariei Sectorului 1. Utilajele primariei au demolat ieri cele sapte case construite ilegal.
"Zona s-a transformat intr-un focar de infectie generalizat, o cangrena pentru cartierele Chitila si Giulesti, as putea spune. Am discutat cu ei, li s-au oferit alternative, insa au refuzat sa se conformeze. Putem sa intelegem problemele sociale, sa venim in intampinarea nevoilor acestor oameni, insa nu putem tolera hotia.
Prezenta acestor oameni in zona si activitatea lor de zi cu zi poate fi interpetata ca si cum am inchide ochii la niste jafuri la drumul mare", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.
De altfel, cei noua barbati au fost retinuti de Politia Transporturi Feroviare pentru cercetari, acestia fiind suspecti in mai multe cazuri de furturi din vagoane, comise in ultimele luni si soldate cu prejudicii estimate la aproximativ 150 de miliarde de lei vechi. In cursul actiunii de ieri, au fost gasite intr-o groapa bine acoperita doua masini marca Dacia si mai multe piese care s-au dovedit a fi furate.


(454 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Maria Berindei


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Primaria Sectorului 1 face evacuari din locuinte | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.8115439414978 seconds.