Marți, 31 Ianuarie 2006 - 06:57 AM Aleg.RO: Primaria sectorului 6 a luat un credit de 50 mil. euro

Publicat de: Miruna Lebedencu

ziarulfinanciar
  Primaria sectorului 6 al Capitalei a încheiat un contract de împrumut în valoare de 180 de milioane de lei (circa 50 de milioane de euro) de la un grup de banci, au declarat pentru ZF surse bancare .
Aranjorul împrumutului a fost National Bank of Greece (proprietarul Bancii Românesti), prin filiala sa din Londra, consortiul de banci care au acordat finantarea fiind alcatuit din HVB, Raiffeisen si Alpha Bank.
Primarul sectorului 6, Cristian Poteras, a confirmat intentia de a contracta un împrumut, dar nu a dorit sa ofere informatii suplimentare.
"Avem nevoie de bani pentru a derula anumite proiecte ale sectorului cum ar fi refacerea strazilor si a retelei de canalizare", a spus Poteras.
Consultanta juridica în aceasta tranzactie a fost acordata de casa de avocatura Stoica si Asociatii. Guvernul intentioneaza sa majoreze gradul de îndatorare al autoritatilor locale cu cinci puncte procentuale, de la 20% la 25% din totalul veniturilor. Secretarul de stat în Ministerul Finantelor Publice Jakab Istvan a declarat zilele trecute ca proiectul de hotarâre de guvern care prevede acest lucru ar putea fi aprobat în doua-trei saptamâni.
Acest lucru va permite autoritatilor locale sa contracteze mai multe credite pentru dezvoltatea comunitatilor respective. De regula, bugetul municipalitatilor, format din banii încasati anual din taxe si impozite, este mult prea mic comparativ cu nevoile financiare ale unei comunitati.
De aceea, autoritatile locale sunt nevoite sa gaseasca alte surse de finantare - obtinerea unui credit de la banca sau emiterea de obligatiuni municipale, ceea ce este echivalent practic cu obtinerea unui credit de la populatie. De altfel, obligatiunile municipale au constituit instrumentul pe care l-au preferat în ultima perioada autoritatile locale, edilii din peste 20 de orase recurgând la acest gen de finantare.


(926 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la Miruna Lebedencu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Primaria sectorului 6 a luat un credit de 50 mil. euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62327790260315 seconds.