Marți, 31 Ianuarie 2006 - 06:59 AM Aleg.RO: PreSedintele Basescu: “Retragerea trupelor romanesti din Irak nu este o decizie interna”

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Palatul Cotroceni, ca decizia de retragere a trupelor romanesti din Irak nu va fi una interna, ci in deplin acord cu Statele Unite si cu aliatii din zona . Pe 25 ianuarie, intr-o conferinta de presa, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, afirma ca trupele romanesti desfasurate in Irak s-ar putea retrage in cursul anului 2007 din unele dintre teatrele de razboi, intrucat armata irakiana va prelua o parte din misiunile desfasurate in prezent de armata romana. Ministrul Atanasiu preciza ca, la sfarsitul anului 2006, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii ar putea lua in discutie o asemenea masura, avand in vedere ca armata irakiana va fi capabila cel mai probabil peste un an sa preia o parte din misiunile Romaniei din teatrele de razboi din Irak. Presedintele Traian Basescu a reiterat in schimb ca Romania nu va diminua deocamdata efectivele militare din Irak, decat daca Guvernul de la Bagdad va cere acest lucru.


(679 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

PreSedintele Basescu: “Retragerea trupelor romanesti din Irak nu este o decizie interna” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60577011108398 seconds.