Marți, 31 Ianuarie 2006 - 06:59 AM Aleg.RO: Arhiepiscopul Vienei, decorat la Cotroceni

Publicat de: Marius VASILEANU&nbs

adevarul Cardinalul Christoph Schonborn, Arhiepiscopul Vienei, a fost decorat la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce "pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor ecumenice dintre Biserica Romano-Catolică şi Biserica Ortodoxă Română" .
În cuvântul său, preşedintele a mulţumit Cardinalului pentru contribuţia sa ecumenică, dar şi pentru cea privind acţiunile de caritate. Fundaţia "Concordia", sub patronajul căreia sunt ajutaţi aproape 800 de copii ai străzii, beneficiază de fonduri din partea unor organizaţii austriece, cu implicarea nemijlocită a Cardinalului Schonborn.
Eminenţa Sa Cardinalul a apreciat că "prin intrarea în Uniunea Europeană, România şi Bulgaria vor aduce comoara ortodoxiei în Vest". De asemenea, acesta s-a simţit onorat că la ceremonie au participat înalţi ierarhi ortodocşi, printre care şi fostul său student, IPS Laurenţiu Streza.
Christoph Schonborn s-a născut în Boemia într-o familie nobiliară, fapt pentru care familia sa a trebui să se refugieze în Austria. La majorat, a intrat în ordinul dominican, a studiat teologia şi filosofia la Viena şi Paris. Este Arhiepiscop al Vienei din 1995 şi Cardinal din 1998.
Anul trecut, a fost unul dintre candidaţii cu şanse pentru Scaunul Papal. Cardinalul are o foarte bună cunoaştere a teologiei ortodoxe, cartea sa despre icoană fiind socotită de specialişti drept una dintre cele mai importante în domeniu.


(774 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la Marius VASILEANU&nbs


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Arhiepiscopul Vienei, decorat la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59162616729736 seconds.