Vineri, 03 Februarie 2006 - 06:52 AM Aleg.RO: Traian Basescu: "Mafia a ajuns pe masa Guvernului"

Publicat de: ---

baniinostri Traian Basescu: "Mafia a ajuns pe masa Guvernului"Presedintele Traian Basescu a criticat dur actiunile de emitere de acte normative in favoarea unor grupuri de interese, cerand actualului Guvern sa nu cada in paracticile anterioare de acest fel .

Prezent, miercuri, la sedinta de bilant a activitatii Ministerului Administratiei si Internelor pe 2005, Traian Basescu le-a cerut lucratorilor din cadrul MAI sa analizeze toate actele normative date in ultimii ani in folosul unor grupuri nelegitime de interese.

Seful statului a atentionat dur actualul guvern sa renunte "la practicile anterioare si sa nu cada in practicile anterioare" aratand ca acesta este un lucru foarte serios si ca va tine cont de el la bilantul care va fi facut anul viitor.

Traian Basescu a explicat ca in ultimele doua luni nu a mai facut anumite comentarii si a stat doar si s-a uitat la ceea ce se intampla in viata publica recomandandu-le cu acest prilej si politistilor sa faca acest exercitiu.

Presedintele considera ca acordarea de favoruri economice prin acte de guvern sunt expresia ajungerii coruptiei pe masa executivului. "Grupurile de interese care domina grupuri mass-media si le utilizeaza in batalia lor de discreditare ori a adversarului de piata, ori a autoritatilor statului, sunt grupuri nelegitime, sunt grupuri de tip mafiot si am sa va cer sa porniti de la acte normative emise de guvern", a spus Basescu.

Seful statului a avertizat ca sunt prea multi cei care au beneficiat de acte normative ce au trecut si prin Parlament, dandu-se explicatii false si a atras atentia ca aceasta responsabilitate trebuie asumata.

"Atentionez si actualul guvern, nu pentru ca am vreo suspiciune, ci doar il atentionez sa renunte la practicile anterioare. A fost cat pe ce ca un domn care imi spunea ca ar trebui sa raspund pentru tainuire, sa ne pricopseasca cu o alocare directa de contracte, sa reparam Portile de Fier 1 si 2, a spus presedintele.

Traian Basescu a tinut sa mentioneze ca referirile sale la "trusturi de presa" nu vizeaza ziaristii care scriu cinstit si investigheaza corect ci ii privesc pe cei care "utilizeaza presa in batalii intre grupuri de interese nelegitime, intre grupuri de interese care au beneficiat de protectie politica la un moment dat sau care poate mai beneficiaza si acum".

Seful statului a mentionat ca acest tip de grupuri nu trebuie lasate sa "schimonoseasca societatea romaneasca. De la ele aflam cat de putred este statul roman, pentru ca au interesul sa discrediteze institutiile statului, de la ele aflam cat de corupt este procurorul care ancheteaza sau incompetent, cat de corupt este politistul care ancheteaza, cat de incompetent este judecatorul care a dat o solutie intr-un dosar".


(385 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Banii noștri

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Banii noștri:

Traian Basescu: "Mafia a ajuns pe masa Guvernului" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52291202545166 seconds.