Vineri, 03 Februarie 2006 - 06:52 AM Aleg.RO: Ministrul Seres nu se considera tinta tirurilor lui Basescu

Publicat de: Cristina TREFAƞ

Gândul ?Acuzatiile sefului statului referitoare la infiltrarea Mafiei în economia romaneasca nu sunt la adresa actualului Executiv, ci la guvernele  anterioare?, ne-a declarat Codrut Seres, ministrul Economiei . De data aceasta, el nu se simte vizat de atacurile presedintelui Basescu.
?Nu cred ca presedintele s-a referit la mine, nu am regasit numele meu sau al institutiei pe care o conduc în discursul presedintelui?, a precizat Seres. Intrebat daca crede ca seful statului a facut totusi referire, în discursul sau, la acordul cu Elvetia, prin care Guvernul era pe punctul de a oferi ? fara licitatie ? contracte valoaroase firmei VA TECH, ministrul Economiei a declarat: ?Nu cred este cazul sa mai discutam despre un acord cadru, care nu a intrat în vigoare?. El sustine ca acordul respectiv nu face referire la elemente concrete sau firme care ar fi urmat sa primeasca proiecte fara organizarea unei licitatii.  Iar directorul din minister ? Cristian Istodorescu -  care a interpretat eronat acordul cu Elvetia a demisionat.

In demisie, Istodorescu explica ca a luat aceasta decizie din cauza ?volumului mare de lucru?, subliniind totodata ca acordul cu Elvetia este legal, ne-au declarat surse autorizate. Paragraful neclar din acord  va fi reformulat, urmand sa se specifice ca proiectele pe hidro, de peste 1,2 miliarde de euro, vor fi realizate de firmele care vor castiga licitatiile, spun aceleasi surse.

?Nici o companie din subordinea Ministerului Economiei nu a contractat bunuri si servicii, în baza acordului cu Elvetia. Mai mult, societatile pot achizitiona bunuri si servicii doar daca participa la licitatii, pe care le si castiga?, a precizat ministrul Seres, subliniind ca, la jumatatea anului trecut, a emis un ordin prin care obliga companiile din subordine sa aplice prevederile legii privind achizitiile publice.

La randul lor, reprezentantii companiei VA TECH HYDRO afirma ca ?nu au existat nici un fel de contacte, discutii sau negocieri, între reprezentantii statului roman sau ai Confederatiei Elvetiene si companie, referitoare la vreun proiect din sectorul energetic inclus în acord?.  Specialistii din piata spun ca, si în cazul organizarii de licitatii, VA TECH are cele mai mari sanse sa obtina proiecte pe hidro pentru ca este singura companie care are filiala puternica în Elvetia pe partea de hidro. Si ABB este reprezentata în Elvetia, dar nu pe partea de hidro.


(447 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Cristina TREFAƞ


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ministrul Seres nu se considera tinta tirurilor lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.0683121681213 seconds.