Vineri, 03 Februarie 2006 - 06:53 AM Aleg.RO: Opozitia a devenit majoritara in conducerea Senatului

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Opozitia a castigat majoritatea in conducerea Senatului in sesiunea de primavara . Ieri, in plenul Senatului a fost validata victoria repurtata de Opozitie, mai ales de PSD, in urma negocierilor de miercuri seara pentru stabilirea structurii Biroului Permanent al acestei Camere.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a putut sa deschida sesiunea parlamentara abia ieri, cu o zi intarziere, cauzata de luptele politice pe reimpartirea functiilor de conducere.Tradati de partenerii de Coalitie, PNL si PD, conservatorii au pierdut functia de vicepresedinte al Biroului Permanent al Senatului, care le-ar fi revenit daca s-ar fi pastrat algoritmul politic stabilit la inceperea mandatului, in 2004. Democratii, prin Radu Berceanu, au profitat de prevederile noului Regulament, care introduce inca doua posturi de chestor, si au solicitat ca nu doar acestea sa fie redistribuite intre grupurile parlamentare, ci toate functiile din biroul de conducere al Senatului.
Miza a fost foarte mare pentru detinatorul postului de vicepresedinte, Radu Berceanu, care, daca nu ar sustinut renegocierea tuturor functiilor, si-ar fi pierdut propriul loc de conducere. In urma noului algoritm, care nu a fost semnat de conservatori, Alianta va detine doua pozitii de vicepresedinte, iar PSD una, pana la sfarsitul mandatului. PC va prelua acest post de la PRM abia in 2008. In aceasta sesiune, Senatul Romaniei are drept vicepresedinti pe Theodor Melescanu (PNL), Radu Berceanu (PD), Doru Ioan Taracila (PSD) (foto), Corneliu Vadim Tudor (PRM). Secretari sunt Antonie Iorgovan (PSD), Gheorghe Funar (PRM), Valentin Puskas (UDMR), Gavrila Vasilescu (PC).
Cei patru chestori sunt Paul Pacuraru (PNL), Paula Ivanescu (PD), Ioan Chelaru si Dan Mircea Popescu, ambii de la PSD. Prin aceasta distribuire, la care se adauga functia de presedinte detinuta Nicolae Vacaroiu, Opozitia are majoritate in Biroul Permanent.

Mazilirea conservatorilor

Liderul PC, Dan Voiculescu, a comentat ieri ca, din punctul de vedere al partidului, pierderea postului de vicepresedinte detinuta de Sabin Cutas este un castig, acesta putandu-se dedica mai mult actiunilor de partid. Totusi, Voiculescu a apreciat ca lipsa de intelepciune decizia politica a PNL, PD si PSD de a-si da mana si de a-l "mazili" pe Cutas. "Constat cu amaraciune ca Coalitia de guvernamant a preferat sa cedeze majoritatea in Biroul Permanent pentru a-l pastra pe Radu Berceanu in functia de vicepresedinte", a precizat liderul PC. El a adaugat insa ca partidul sau se va considera "dezlegat" de datoria de a fi la guvernare doar in momentul in care va fi sigura integrarea Romaniei.


(472 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Opozitia a devenit majoritara in conducerea Senatului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55686402320862 seconds.