Sâmbătă, 11 Februarie 2006 - 08:15 AM Aleg.RO: Comisia Europeana examineaza respingerea de catre Senat a ordonantei DNA

Publicat de: ---

Gândul Comisia Europeana a indicat vineri ca ?analizeaza? impactul respingerii de catre Senatul Romaniei a textului de lege destinat facilitarii luptei împotriva coruptiei, una dintre problemele-cheie pe care Bucurestiul trebuie sa le rezolve înainte de a adera la Uniunea Europeana (UE) în 2007, informeaza AFP .
?Suntem în curs de analizare a impactului acestei decizii pentru lupta împotriva coruptiei în Romania?, a declarat Krisztina Nagy, purtatoarea de cuvant a comisarului european pentru extindere, Olli Rehn. Dar Nagy, citata de AFP si Reuters, a subliniat ca executivul comunitar este convins ca guvernul roman va face tot posibilul pentru a gasi o solutie durabila si eficienta pentru continuarea luptei împotriva coruptiei.

Purtatoarea de cuvant a comisarului european pentru extindere a aratat ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, dispune de 20 de zile pentru a decide o eventuala retrimitere a ordonantei la Senat, existand sansa adoptarii legii în a doua lectura. Anchetele asupra unor cazuri de coruptie demarate deja de Parchetul National Anticoruptiei ?vor putea sa continue?, a spus Krisztina Nagy.


(427 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Comisia Europeana examineaza respingerea de catre Senat a ordonantei DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55188012123108 seconds.