Luni, 13 Februarie 2006 - 07:18 AM Aleg.RO: Deputatul Gheorghe Chiper, amenințat să plătească taxă de protecție

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Proprietarii mai multor case de vacanță din zona comunei arădene Covăsânț, printre care se află și deputatul PSD Gheorghe Chiper, au fost somați să plătească taxă de protecție. Oamenii susțin că cei care cer o asemenea taxă sunt persoane de etnie rromă, hoți recidiviști în special, care au spus că dacă nu primesc banii le vor distruge casele. Unul dintre proprietari a declarat că a fost amenințat că dacă nu va plăti taxa de protecție îi va fi incendiată casa.

Printre cei cărora li se cere taxa de protecție se află și familia deputatului arădean, Gheorghe Chiper. Soția parlamentarului a declarat că numai casa lor a fost spartă deja de trei ori pentru că a refuzat să plătească suma cerută. Adriana Chiper susține că oamenilor din zonă le-a ajuns cuțitul la os, pentru că văd că Poliția nu este în stare să le apere proprietățile și să țină în frâu aceste grupuri de romi.

Cei amenințați, aproape 30, ai spus că deoarece au refuzat să plătească taxa de protecție, în ultimele zile, casele lor de vacanță au fost sparte sistematic de mai mulți oameni din comună de etnie rromă, care au pretins taxă de protecție. Opt păgubiții au sesizat Poliția, dar oamenii legii nu au reușit, până acum, să facă prea multe pentru a-i apăra sau pentru a-i identifica pe cei care cer bani. Proprietarii a spus că li s-au transmis prin diferite persoane că trebuie să plătească 400.000 lei vechi pe lună pentru fiecare casă.

Până acum, în zonă au fost sparte 15 case de vacanță, dar în urma plângerilor depuse la Poliție nu a fost identificat nici un agresor. Totuși, oamenii legii anchetează un grup de rromi care au spart 10 locuințe în zona Covăsânț.

Există însă proprietari care au ales să cedeze amenințărilor făcute de rromi și au plătit taxa de protecție, în consecință scăpând cu casele nevandalizate.


(369 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputatul Gheorghe Chiper, amenințat să plătească taxă de protecție | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52437901496887 seconds.