Luni, 13 Februarie 2006 - 07:18 AM Aleg.RO: PD emite pretentia sa fie primul la "cascavalul" guvernarii

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Democratii au trimis si ei in avanposturi doi vicepresedinti ai partidului, incercand astfel sa traga "turta" fuziunii pe "spuza" lor . Astfel, deputatul Cezar Preda pretinde ca PD a ajuns prima forta politica a tarii si ca, in aceste conditii, trebuie sa aiba intaietate la carma guvernarii. La randul sau, deputatul Ioan Oltean a spus ca PD nu va mai face o alta oferta avantajoasa de fuziune liberalilor daca acestia nu o accepta pe aceasta.

Vicepresedintele PD, deputatul Cezar Preda (foto stanga), a declarat sambata la Conferinta Judeteana a PD Satu Mare ca "PD este principala forta politica in Romania, iar raportul de forte in Coalitie ar trebui rediscutat". Liderul democrat a spus ca, daca la formarea coalitiei PNL - PD raportul de forte era de 1,8 la 1 in favoarea PNL, iar apoi, la alegerile locale, de 1,3 la 1 in favoarea liberalilor, acum "lucrurile stau cu totul altfel" pentru ca, potrivit lui Preda, PD este creditat cu 30%, in timp ce partenerii de alianta sunt creditati doar cu zece procente. Preda a afirmat ca deciziile in cadrul coalitiei de la guvernare ar trebui discutate in primul rand de principalele partide, PNL si PD, si abia apoi puse in discutie cu cei din UDMR si PC.
Vicepresedintele democrat i-a criticat, de altfel, in termeni duri pe partenerii de la guvernare. El a numit UDMR un partid "imoral" care, prin actiunile din ultima vreme, afecteaza integrarea Romaniei in UE. Preda a mai afirmat ca UDMR si PC "nu sunt parteneri egali la guvernare", pentru ca cele doua partide "nu si-au asumat nimic din Cartea portocalie a guvernarii".

Nu ratati oferta democrata!

In acelasi timp, presedintele filialei judetene a PD Bistrita, deputatul Ioan Oltean (foto, dreapta), a declarat vineri seara de la tribuna Consiliului de Coordonare Municipal al PD Bistrita ca, in opinia sa, daca PNL va refuza fuziunea pe care i-a propus-o PD, liberalii nu se vor mai intalni cu o astfel de oferta prea curand.
"PD a facut o propunere PNL care nu este batuta in cuie, ea este flexibila. Ea poate sa determine un dialog intre cele doua formatiuni. Noi o sa ne sustinem punctul de vedere ca este nevoie de o fuziune cu orientare populara, ei vin cu propunerea ca doctrina sa fie liberala. Va trebui sa gasim o cale de mijloc. Daca nu va reusi fuziunea, PD nu isi va asuma nici o vina. Ceea ce le oferim noi acum PNL nu vor mai primi altadata. Deocamdata, nu avem un punct de vedere oficial al partidului, ne confruntam doar cu voci sporadice", a declarat Ioan Oltean.


(433 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

PD emite pretentia sa fie primul la "cascavalul" guvernarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52962398529053 seconds.