Luni, 13 Februarie 2006 - 07:19 AM Aleg.RO: Primăria Reșița a premiat voluntarul lunii

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Primăria Reșiței, respectiv viceprimarul Dorinel Hotnogu, a luat de mai multã vreme inițiativa de a desemna, în urma propunerilor venite din partea ONG-urilor, un „voluntar al lunii“. Este vorba de un tânăr care activează, de regulă, într-una din asociațiile neguvernamentale și care s-a remarcat în acțiuni de natura respectivă.

Voluntarul lunii ianuarie a fost desemnat în persoana Oanei Donos, elevă la Liceul Traian Lalescu din Reșița, clasa a XI-a A. Oana activeazã în asociația „Bike Atack“, în trupa de teatru alternativ „Bodry“ și face parte din colectivul de redacție al revistei „Amfiteatru“ a școlii.

Dorinel Hotnogu, cel care a premiat-o pe Oana Donos, a remarcat că ea e unul din tinerii care s-au implicat foarte mult, inclusiv în activitatea centrului pentru tineret „Mansarda“, devenind practic un model pentru colegii ei.

Oana a primit din partea primăriei, drept premiu, o diplomã și o sumă de bani cu care-și va cumpăra cărți și a lucrat luni o zi alãturi de viceprimarul Dorinel Hotnogu, în primărie.

„Am dorit să dăm acest semnal pentru că venim în întâmpinarea tinerilor care se implică, a spus viceprimarul Hotnogu. Pentru că, așa cum spunea la un moment-dat George Soros, societatea civilă face diferența. Acești tineri trebuie să devină repere în școlile lor.“

Voluntariatul este o componentă importantă a societății civile, doar că această sintagmă trezește amintiri neplăcute în legătură cu utilizarea ei în regimul de dinainte de 1990. Ideea de voluntariat a fost ani de-a rândul deformatã în favoarea unui regim impopular, dar existã șanse ca ea să fie recuperată, mai ales la nivelul tinerilor


(447 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primăria Reșița a premiat voluntarul lunii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53561687469482 seconds.