Luni, 13 Februarie 2006 - 07:21 AM Aleg.RO: "Basescu vrea refacerea FSN"

Publicat de: Iulia Nitescu

7plus Congresul extraordinar al PC, dedicat absorbtiei PUNR, i-a oferit lui Dan Voiculescu prilejul unui atact devastator la adresa lui Traian Basescu, "un Ion Iliescu pe stil nou", care doreste sa se legitimeze drept "salvatorul neamului", dar care a transformat politica româneasca într-un lung sir de scandaluri . Voiculescu a anuntat tot ieri ca PC va ramîne la guvernare doar pîna la integrarea României în UE, ulterior conservatorii considerîndu-se "dezlegati de orice angajament".

Basescu, un ipocrit
"România este urmarita de blestemul FSN: un balaur cu doua capete - PSD si PD. PSD a încercat ani de zile sa creeze un FSN mai mare pentru Ion Iliescu, în prezent PD visînd sa creeze un FSN pentru Traian Basescu", a declarat Voiculescu în fata celor 4000 de conservatori strînsi la congresul partidului. Lui Basescu i-ar placea sa fie un fel de Ion Iliescu, dar pe stil nou, lucru dovedit si de faptul ca "Basescu îi preia electoratul lui Ion Iliescu, cu fes, si vrea sa repare partidul-front urmînd, probabil, sa-si depaseasca idolul". Voiculescu îl considera responsabil pe presedintele tarii de toate scandalurile care macina scena politica, apreciind ca planul sefului statului este acela de a se legitima drept "salvatorul neamului". Liderul PC le-a cerut conservatorilor sa nu ia parte la aceasta "politica de tip FSN". În acelasi timp, Traian Basescu este, în opinia lui Voiculescu, vinovat de decredibilizarea oamenilor de afaceri: "Prin atitudinea sa ipocrita, presedintele Traian Basescu lasa sa pluteasca o confuzie nefericita între grupurile de firme si grupurile de interese neoficiale, de tip mafiot. Traian Basescu încurajeaza astfel confuzia în lumea oamenilor de afaceri si asistam stupefiati la decredibilizarea mediului de afaceri într-un an vital pentru integrarea europeana a României". Conservatorul a dat exemplul lui Dinu Patriciu, despre care spune ca "este inadmisibil ca primul contribuabil la bugetul statului sa fie vînat de ani de zile si retinut ca ultimul infractor fara a fi trimis în judecata" . "DNA a devenit cel mai ieftin decor de televiziune. Este inadmisibil ca oameni de afaceri sau demnitari sa afle de la ziaristi ca sînt chemati la DNA si nimeni sa nu fie pedepsit, este inadmisibil ca presa sa primeasca date din dosare aflate pe rol", a afirmat Dan Voiculescu, apreciind ca "pentru un om de afaceri din România a ajuns un act de mare curaj sa se implice în politica, în conditiile în care, daca el critica public anumite comportamente ale statului, are parte de controale murdare, initiate de partidul-stat PSD si continuate, din pacate, de unele forte ale actualei puteri". "Traim într-un stat în care ne e iar teama ce si cu cine vorbim", a declarat Voiculescu, în opinia caruia justitia regimului Basescu aduce confuzie în spatiul public.

Dosare penale iertate parlamentarilor doar daca intra în PD
Liderul PC i-a criticat extrem de dur si pe partenerii de guvernare de la PD, partid care, în opinia conservatorului, seamana leit cu PSD. "Asistam la o operatie meschina de racolare a primarilor, consilierilor si parlamentarilor de la toate partidele", "PD se comporta mai ceva ca PSD în vremurile sale bune", "PD profita de degringolada din PSD si din alte partide si, în consecinta, salveaza în barca sa parlamentari de unde nimereste", "Le iarta dosare penale, le promite orice numai sa vina la ei", a spus Dan Voiculescu, la congresul extraordinar al PC. Ieri, PC a absorbit PUNR, formatiune condusa de generalul Mircea Chelaru si, pe fondul unui spectacol de muzica populara tip play-back, a oferit functii de vicepresedinte PC proaspetilor intrati în partid, Mircea Chelaru, Petru Calianu (fost PRM-ist) si Valentin Nicolau.


(454 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la Iulia Nitescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

"Basescu vrea refacerea FSN" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56968784332275 seconds.