Luni, 13 Februarie 2006 - 07:21 AM Aleg.RO: Voiculescu - atac dur la Basescu si PD

Publicat de: Narcisa Petre

real_romaneasca     Presedintele PC, Dan Voiculescu, isi intensifica atacurile dure la adresa presedintelui Traian Basescu . Liderul conservator sustine ca sefului statului "ii place la nebunie rolul lui Iliescu", inventat pe stil nou, in timp ce PD se comporta mai ceva ca PSD in zilele sale bune. In plus, Voiculescu ii cere lui Basescu sa opreasca decredibilizarea oamenilor de afaceri.

"Romania este urmarita de un blestem al FSN - un balaur cu doua capete: PSD si PD. Aceste capete s-au mancat si se vor manca in continuare intre ele. Multi ani, PSD a incercat sa formeze un FSN mai mare pentru Iliescu. Acum PD viseaza sa formeze un PD mai mare pentru Basescu. Si ar vrea s-o faca inghitand PNL, partid istoric, elegant", a comentat Dan Voiculescu ultimele strategii aruncate pe scena politica de catre democrati, referitoare la fuziunea cu liberalii.
Cu ocazia Congresului Extraordinar al partidului, presedintele PC, Dan Voiculescu, a acuzat PD de a fi ajuns pe "culmea traseismului politic", racoland primari, parlamentari ori consilieri si "totul pentru Frontul Salvarii, pentru partidul presedintelui".
Presedintele PC a aratat ca "lui Basescu ii place la nebunie rolul lui Iliescu", inventat pe stil nou, adaugand ca "zi de zi" seful statului ii preia electoratul predecesorului sau de la Cotroceni.
"Si preia electoratul cu fes. Acum vrea sa-i preia si partidul-front si probabil, in curand, isi va depasi idolul. Va conduce revolutia partidului impotriva capitalistilor nesatui si a clasei politice corupte", a sustinut Voiculescu.
El a aratat ca PC nu va fi partas la aceasta "politica ridicola, de tip FSN" a presedintelui Basescu. "Este o politica in care scandalurile se tin lant pentru a-l legitima pe liderul noului FSN. Doar asa poate poza in liderul pentru noua solutie, salvatorul neamului", a mai precizat reprezentantul PC.

"Justitia televizata"

Voiculescu a abordat si un alt subiect de critica la adresa lui Traian Basescu. Liderul PC i-a cerut sefului statului sa dea un semnal public privind stoparea procesului de decredibilizare a oamenilor de afaceri din Romania.
In opinia lui Voiculescu, pentru un om de afaceri a devenit "un act de mare curaj sa se implice in politica" sau sa critice atitudinea statului. Conform declaratiilor sale, acestea sunt urmate de controale severe.
"Este politica partidului-stat promovata de PSD si preluata de PD", a afirmat Voiculescu.
Liderul conservator a comentat ca "starea de confuzie" este promovata in public si prin "justitia televizata", prin transformarea DNA in "cel mai ieftin decor de televiziune".
"Este inadmisibil pentru un om de afaceri sa afle ca este chemat la DNA din presa sau ca presa sa aiba acces la informatiile din dosare", a sustinut Voiculescu, luandu-i apararea omului de afaceri liberal, Dinu Patriciu.
Liderul PC i-a cerut public presedintelui Traian Basescu sa dea un "semnal de apreciere a rolului oamenilor de afaceri in economia romaneasca" si sa inceteze procesul de decredibilizare prin declaratii "confuze" despre grupuri de interese.

Fara aliante electorale in viitor

"In ultimii ani, am facut gesturi politice care nu au fost atat de onorabile pe cat suntem noi de onorabili. Ne-au facut sa ne dam seama ca nu avem nevoie decat de noi insine", a declarat presedintele conservatorilor.
Voiculescu a precizat ca, la urmatoarele alegeri, PC nu este dispus la nici un fel de aliante electorale.
In context, el a reiterat ideea ca partidul pe care il conduce va ramane la guvernare pana la aderarea Romaniei la UE, dupa care se va considera dezlegat de orice angajament. De notat ca la Congresul PC nu au fost invitati partenerii de Coalitie, singurii invitati fiind premierul Calin Popescu- Tariceanu si presedintele Rompetrol, liberalul Dinu Patriciu, cei doi neonorand invitatia. Tariceanu l-a trimis in locul sau pe vicele PNL, Teodor Melescanu.


(473 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Narcisa Petre


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Voiculescu - atac dur la Basescu si PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65304708480835 seconds.