Miercuri, 15 Februarie 2006 - 06:01 AM Aleg.RO: Frunda: PD se pregateste de anticipate

Publicat de: Georgeta Filip / geo

curierulnational
UDMR readuce in atentie ideea organizarii alegerilor anticipate . Termenul avansat ar fi aceasta toamna sau imediat dupa 1 ianuarie 2007. Responsabil a fost facut PD, cu sprijinul PC. Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, ieri, ca sunt partide in interiorul coalitiei care intentioneaza sa organizeze anticipate dupa Raportul de tara din mai sau dupa 1 ianuarie 2007. "E clar ca se pregatesc aceste alegeri", a spus Frunda, adaugand ca sunt contraproductive, ca toata lumea pierde din ele. "Oamenii ne-au dat mandat pe patru ani, dar sunt partide care au analizat si au ajuns la concluzia ca vor castiga din aceste alegeri", a adaugat senatorul. Intrebat care ar fi aceste formatiuni din interiorul coalitiei, senatorul a spus ca este vorba de PD.
In opinia senatorului UDMR, pentru organizarea unor alegeri anticipate in Romania este nevoie de cinci sau sase luni. "Raportul despre Romania va fi gata in mai, dar se pregateste de acum. Coroborati atacurile impotriva UDMR si a mea cu declaratiile de duminica ale lui Dan Voiculescu, care a spus ca ramane la guvernare atat timp cat este nevoie pentru integrarea Romaniei", a spus Frunda. Aprecierile senatorului Gyorgy Frunda au venit in contextul in care a condamnat reactiile colegilor din coalitie privitoare la recomandarea initiata de el si aprobata in Consiliul Europei. El i-a reprosat presedintelui PD Emil Boc ca fie nu stie mecanismele de functionare ale Consiliului Europei, fie a dezinformat cu buna-stiinta opinia publica. "Ii condamn pe colegii din coalitie care au avut un ton nationalist, prin care incearca, in vederea unor alegeri anticipate, sa castige electoratul din Transilvania", a mai spus senatorul. In opinia sa, prin tonul nationalist pe care il adopta tot mai des in ultima vreme, democratii spera sa atraga de fapt electoratul PRM. El a adaugat insa ca prin aceasta tactica, Emil Boc nu face altceva decat sa arate ca este de acord cu politica pe care o face Corneliu Vadim Tudor. Atacul Uniunii vine la cateva zile dupa ce conservatorii i-au acuzat pe democrati ca, de cand au intrat la guvernare, "se comporta mai ceva ca PSD in zilele sale bune". In repetate randuri, PC a avertizat ca va iesi de la guvernare, dar nu inainte de raportul de tara, pentru a nu afecta integrarea Romaniei in UE.

Boc: "Simple supozitii politicianiste"

Emil Boc a respins ideea lui Frunda privind organizarea anticipatelor, declarand ca nu exista nici un plan public sau secret al PD sau al Aliantei D.A. pe acest subiect. El a precizat ca declaratiile lui Frunda reprezinta "simple supozitii politicianiste", argumentand ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana este "cea mai importanta prioritate" a PD si a Aliantei D.A. Boc a adaugat ca atentionarea adresata UDMR are un singur mesaj: "Exista lucruri pe care nu le negociem, in special loialitatea fata de Romania si respectarea Constitutiei acestei tari". Dupa ce Consiliul Europei a aprobat recomandarea promovata de Frunda, Emil Boc a cerut Uniunii sa-si dovedeasca loialitatea fie iesind de la guvernare, fie prin retragerea lui Frunda din delegatia romana la APCE. Uniunea a respins orice acuzatii aduse senatorului Frunda.


(514 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Georgeta Filip / geo


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Frunda: PD se pregateste de anticipate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5477180480957 seconds.