Joi, 16 Februarie 2006 - 07:06 AM Aleg.RO: Show-ul perchezitiei

Publicat de: ---

adevarul A doua cerere de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase din strada Zambaccian si din comuna Cornu pare sa devina o rugaminte personala a ministrului justitiei catre Camera Deputatilor . Aceasta este, de altfel, singura noutate adusa de Monica  Macovei fata de prima  solicitare. Explicatiile legate de legitimitatea cererii de perchezitie tin deja de orgoliul ministrului de justitie care, în ultima vreme, a reusit sa irite pe toata lumea, indiferent de apartenenta politica. Primul "aliat" care a cedat nervos a fost chiar presedintele Traian Basescu. În urma cu o luna, el a tamponat-o evident pe Monica Macovei la bilantul Consiliului Superior al Magistraturii, spunându-i sa nu confunde o sedinta de lucru cu una festiva. Zilele trecute, Calin Popescu Tariceanu a nominalizat-o printre persoanele responsabile de votul negativ privind legea de functionare a Departamentului National Anticoruptie. Între timp, doamna ministru a refuzat de doua ori sa se prezinte în fata Comisiei de abuzuri, din Camera Deputatilor, pentru a da lamuriri cu privire la procesul de revendicare a unui imobil în care locuiesc parintii sai. La ultima convocare, ea a pretextat ca e foarte ocupata, dar i-a asigurat pe deputati ca spera sa ajunga si pe la ei cât mai curând posibil. Privit din aceasta perspectiva, Parlamentul României pare un fel de cârciuma unde, atunci când ai timp si chef, te duci sa mai stai la o bârfa cu prietenii.
În schimb, când vine vorba de perchezitia lui Nastase, situatia devine mult mai serioasa. Presedintele Camerei Deputatilor nu se lasa dovedit cu una, cu doua. Printr-o smecherie acceptata si de membrii puterii, si de cei ai opozitiei, prima cerere de perchezitie primeste vot negativ. Urmeaza episodul II. Monica Macovei revine cu aceeasi solicitare, însotita de câteva precizari si o rugaminte personala. Lasând deoparte faptul ca, pentru a verifica de unde si-a luat Nastase termopane, existau si alte proceduri decât perchezitia, ministrul justitiei putea accepta observatiile facute de catre deputati. Daca asta era problema, putea sa-l roage pe procurorul general sa semneze hârtia si nimeni nu ar mai fi avut ceva de comentat. Oricum, chiar daca legitimitatea cererii de perchezitie ar fi acceptata, sunt slabe sanse ca deputatii sa voteze perchezitia unuia dintre ei fara sa se gândeasca la faptul ca, odata si-odata, le-ar putea veni si lor rândul. Pâna acum s-a demonstrat din plin ca, atunci când vine vorba de beneficiile vietii de parlamentar, senatorii si deputatii dau dovada de un consens general.
În aceste conditii, o explicatie a miscarilor haotice ale Monicai Macovei pare a fi intentia acesteia de a se afla în mijlocul unui circ mediatic pentru a abate atentia de la problemele pe care le are Justitia în momentul de fata.
Tot acest show, din care mai lipsesc doar majoretele, lasa impresia ca, în mod real, nu s-a dorit în niciun moment perchezitionarea caselor lui Nastase. Eventual, ar putea fi vorba de punerea în evidenta a unor lacune legislative în vederea unor viitoare modificari. si cam atât!  


(401 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Show-ul perchezitiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63620805740356 seconds.