Joi, 16 Februarie 2006 - 07:11 AM Aleg.RO: Senatorii de la "Juridică" au dat aviz favorabil împotriva traseismului politic

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News SenatComisia Juridică a Senatului a dat aviz favorabil miercuri, 15.02.2006, Raportului referitor la propunerea legislativă pivind modificarea statutului aleșilor locali, în sensul stopării traseismului politic în rândul primarilor și consilierilor județeni sau locali.

Proiectul de lege, inițiat de deputatul Ioan Oltean(PD), a fost comasat cu cel al unui grup de deputați liberali, iar rezultatul a fost discutat de Comisia Juridică a Senatului.

Acesta primise deja un aviz favoravil din partea Comisiei de Administrație Publică. Potrivit inițiativei legislative, consilierii din consiliile județene sau locale, aleși pe listele unui partid, dar care pierd ulterior calitatea de membru al acelui partid, vor pierde totodată și funcția pentru care au fost susținuți.

În ceea ce-i privește pe primari, demiterea din funcție este valabilă doar în situațiile în care ei își dau demisia din respectivul partid politic, dar nu și dacă sunt excluși.


(415 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorii de la "Juridică" au dat aviz favorabil împotriva traseismului politic | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57619881629944 seconds.