Joi, 24 Februarie 2005 - 07:40 PM Aleg.RO: În Bucuresti se vor organiza oficii electorale de sector

Publicat de: ---

AMOS News In municipiului , prevazute de art. 35 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, a decis Guvernul in sedinta de astazi. Oficiile electorale de sector vor primi si vor centraliza rezultatelor de la sectiile de votare din sectoare (indeplinesc in mod corespunzator atributiile prevazute la art. 36 si 89 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului).

Solutia a fost adoptata pentru a se evita ca, in Bucuresti, dupa incheierea votarii si numararea voturilor la sectiile de votare, un singur birou electoral - Biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti - sa primeasca si sa centralizeze, in mod direct, procesele-verbale cu rezultatele de la toate cele peste 1000 de sectii de votare.

Ordonanta de urgenta mai prevede ca in judetele in care se organizeaza alegeri locale partiale in cel putin doua circumscriptii electorale comunale, orasenesti sau municipale, se constituie cate un birou electoral judetean format din 2 dintre judecatorii in exercitiu ai tribunalului, stabiliti prin tragere la sorti, efectuata de presedintele tribunalului.

Birourile electorale judetene se completeaza cu cate un reprezentant al partidelor politice parlamentare. Contestatiile asupra modului de organizare si asupra componentei biroului electoral judetean se solutioneaza la tribunal.

In judetele in care se organizeaza alegeri partiale intr-o singura circumscriptie electorala, nu se mai constituie un birou electoral judetean, solutionarea sesizarilor de frauda electorala (art.33 alin.1 lit.h) ) facandu-se de judecatoria in a carei raza teritoriala se afla circumscriptia electorala respectiva.

In cazul in care, in aceeasi circumscriptie electorala se organizeaza alegeri locale partiale atat pentru consiliul judetean cat si pentru primar, birourile electorale de circumscriptie comunala, oraseneasca, municipala si de subdiviziune administrativ teritoriala a municipiului se constituie potrivit art. 24 din Legea nr. 67/2004. Birourile electorale ale sectiilor de votare se constituie in conditiile si dupa distinctiile art. 28 din Legea nr. 67/2004.

Daca se organizeaza alegeri numai pentru primar , birourile electorale de circumscriptie si birourile electorale ale sectiilor de votare se constituie potrivit art. 24 alin.(1)-(11), respectiv art. 28 alin. (1)-(6).

Birourile electorale de circumscriptie si birourile electorale ale sectiilor de votare se completeaza cu reprezentantii partidelor politice parlamentare care depun candidat la functia de primar, respectiv primar general, ca membrii, in limitele prevazute de articolele mentionate. Completarea se va face in ordinea descrescatoare a numarului cumulat de senatori si deputati ai fiecarui partid.


(1061 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

În Bucuresti se vor organiza oficii electorale de sector | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55235695838928 seconds.