Joi, 23 Februarie 2006 - 07:17 AM Aleg.RO: Primar incompatibil

Publicat de: ---

evenimentulzilei Primarul din Turda, Tudor Stefanie (PD), este incompatibil cu functia sa, fiind administrator la o societate comerciala .

PSD Cluj, care a si facut sesizarea, i-a solicitat prefectului Alin Tise sa emita un ordin de incetare de drept a mandatului de primar al lui Stefanie. Tudor Stefanie figureaza la Registrul Comertului ca administrator al SC Salina Turda SA, iar in 2004 a semnat un act in calitate de presedinte al consiliului de administratie.

Potrivit Legii anticoruptie, functia de primar este incompatibila cu cea de administrator al unei societati comerciale. Termenele in care Stefanie putea opta pentru una dintre functii au fost depasite: 15 zile de la dobandirea functiei incompatibile sau 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii. Astfel, potrivit legii, prefectul trebuie sa constate incetarea de drept a mandatului, la propunerea secretarului Primariei Turda.

"E clar ca s-a aflat in incompatibilitate, cel putin pentru o perioada. Astazi (ieri- n.r.) am solicitat datele oficiale de la societatea in cauza si, daca se demonstreaza prin acte ca este incompatibil, voi astepta propunerea secretarului pentru a emite ordinul de incetare a mandatului de primar", ne-a declarat prefectul Alin Tise.

La randul sau, presedintele PD Cluj, deputatul Daniel Buda, a precizat ca statutul partidului nu prevede nici un fel de sanctiuni pentru asemenea cazuri. Tudor Stefanie nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.


(928 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primar incompatibil | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0440950393677 seconds.