Sâmbătă, 25 Februarie 2006 - 08:10 AM Aleg.RO: Basescu si Almunia sustin necesitatea politicilor fiscale si monetare prudente

Publicat de: ---

baniinostri Basescu si Almunia sustin necesitatea politicilor fiscale si monetare prudenteIn cadrul intalnirii cu seful statului, oficialul european a exprimat ingrijorarea inregistrata la nivelul Uniunii Europene in urma respingerii de catre Senatul Romaniei a Ordonantei de Urgenta privind infiintarea DNA .

In acest context, presedintele Basescu a aratat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantii tuturor partidelor parlamentare, s-a ajuns la un acord pentru adoptarea respectivei ordonante in Parlament.

Seful statului si oficialul european au trecut in revista situatia macroeconomica a Romaniei prin prisma rezultatelor inregistrate in anul 2005, dar si a perspectivelor pentru urmatoarea perioada.

Atat presedintele, cat si oficialul european au sustinut necesitatea abordarii unor politici fiscale si monetare prudente, menite sa reduca inflatia, sa asigure controlul deficitului de cont curent si al celui bugetar, precum si cresterea economica.

Au fost examinate si masurile pe care Romania trebuie sa le adopte pentru a putea absorbi in intregime fondurile pe care urmeaza sa le primeasca de la UE. In acest scop, a afirmat presedintele Basescu, tara noastra va face toate eforturile necesare privind asigurarea cadrului necesar pentru elaborarea si implementarea de proiecte care vor fi cofinantate prin fonduri europene, cu deosebire a celor referitoare la infrastructura si la dezvoltarea regionala si rurala.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania depune eforturile necesare pentru finalizarea pregatirii pentru aderarea la UE la 1 ianuarie 2007. ardelor de calitate, pentru respectarea legilor din Romania, precum si pentru alinirea la normele Europene privind protectia tanarului consumator.


(372 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Banii noștri

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Banii noștri:

Basescu si Almunia sustin necesitatea politicilor fiscale si monetare prudente | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63866996765137 seconds.