Sâmbătă, 25 Februarie 2006 - 08:10 AM Aleg.RO: PNL vrea sa-l lase pe Basescu fara pensie

Publicat de: ---

evenimentulzilei Liberalii vor depune in parlament un proiect de lege prin care vor fi suprimate pensiile parlamentarilor, dar si cea a presedintelui .

Liberalii vor sa taie pensiile alesilor, chiar in ciuda vointei unora dintre membrii sai. Si, pentru ca acestia sa suporte mai usor pierderea, liberalii se gandesc sa nu taie numai privilegiile parlamentarilor, ci si pe ale sefului statului. Delegatia Permanenta a PNL a discutat ieri, la Brasov, solutii pentru a repara votul prin care parlamentarii si-au acordat, saptamana trecuta, indemnizatii de somaj si pensii consistente. Ca urmare, PNL va propune saptamana viitoare un proiect de lege care sa anuleze respectivele prevederi din statutul parlamentarilor.

Documentul va fi analizat si la Biroul Permanent al PNL de lunea viitoare, prilej cu care conducerea va decide daca, asa cum s-a discutat ieri, vor fi desfiintate toate privilegiile de acest tip, pentru toate categoriile, inclusiv pentru seful statului. In prezent, presedintele Romaniei beneficiaza, dupa finalul mandatului, de locuinta si de un salariu de 75a din valoarea indemnizatiei de presedinte. Pedepsit sa sustina ceea ce a respins Proiectul, oricum ar iesi el, va fi depus la Camera Deputatilor de Titu Gheorghioff. Acesta a fost presedintele comisiei care a elaborat statutul senatorului si deputatului si a sustinut in permanenta in declaratiile sale ca pensiile si indemnizatiile de somaj substantiale prevazute sunt un lucru firesc. "Este dreptul omului sa-si revizuiasca opiniile", l-a aparat premierul Calin Popescu-Tariceanu, cand l-a vazut dat in vileag. De fapt, in sedinta Delegatiei Permanente, Gheorghioff s-a plans ca Romania este singura tara din Europa care ar renunta la acest sistem privilegiat de pensii. "Voi abia aveti 30 de ani, va convine" le-au zis liberalii mai varstnici colegilor lor. Acestia le-au replicat ca ei, la batranete, isi vor face pensii la fonduri private, nu vor astepta de la stat. PNL ii da cu tifla lui Boc Cum cei mai varstnici dintre liberali au votat si ei, saptamana trecuta, pentru mentinerea sistemului de pensii, PNL nu este sigur nici macar ca propriii sai oameni vor vota aceasta noua tentativa de anulare a avantajelor lor pecuniare.

Ca unica solutie, conducerea PNL s-a gandit la votul nominal, in speranta ca, daca se va tine evidenta modului in care a votat fiecare, unii dintre ei se vor intimida. Liberalii incearca, prin acest proiect, sa fure initiativa de la PD. Emil Boc anuntase, la finele saptamanii trecute, ca PD va cere anularea privilegiilor prin ordonanta de urgenta.

Surse democrate declarau ca, in acest fel, PD incerca sa arunce in carca lui Tariceanu un eventual nou esec, iar, in caz de reusita, antipatia tuturor alesilor coalitiei s-ar fi indreptat catre seful guvernului. Prin depunerea la parlament a unui proiect de lege pe aceeasi tema, PNL incearca sa preia initiativa pe acest subiect si, totodata, refuza sa joace dupa partitura democrata.

Tariceanu vrea sa-l saboteze pe Basescu - 07-RON_Cp.jpg


(405 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

PNL vrea sa-l lase pe Basescu fara pensie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55562591552734 seconds.