Marți, 28 Februarie 2006 - 06:48 AM Aleg.RO: Președintele CJ Argeș, invitat la un seminar la Târgoviște

Publicat de: ---

AMOS News Mâine, 28 februarie, Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș și reprezentanții Consiliului din cadrul Serviciilor de integrare europeană și dezvoltare regională, au fost invitați să participe la Târgoviște, la seminarul ,,Dezvoltarea identificării de proiecte de tip Fonduri Structurale și prezentarea instrumentului Project Pipeline”.

Seminarul este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia în cadrul Convenției de twinning - construcție instituțională RO2003/1B/SPP/03.

Aceastră reuniune are ca obiectiv dezvoltarea capacității Agenției și a partenerilor săi, în implementarea programelor multi - anuale (inclusiv promovarea, identificarea de proiecte, selecția, realizarea, monitorizarea și evaluarea), prin îmbunătățirea schimburilor de informații și proceselor operaționale cu Ministerele/Agențiile guvernamentale și partenerii regionali, în conformitate cu cerințele Uniunii Europene.

Județul Argeș are deja un avantaj în ceea ce privește identificarea și implementarea proiectelor finanțate din Fondurile Structurale, deoarece, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, Argeșul va fi primul județ din țară care va avea un Program Operațional Multianual, pentru perioada 2007-2013.

La începutul lunii februarie a fost semnat contractul de achiziționare a serviciilor de proiectare și redactare a Programului Operațional Multianual - document de bază prin care se preconizează finanțarea de proiecte în următoarele domenii: infrastructură tehnică și socială, turism, protecția mediului etc.

Programul Multianual al județului Argeș va indica toate măsurile necesare pentru dezvoltarea comunității locale și va fi structurat în așa fel încât să fie evidențiate toate necesitățile județului Argeș, fondate pe expunerea urgențelor structurale, infrastructurale, urbanistice, de mediu și va fi în concordanță cu îndrumările generale de dezvoltare ale României și ale Uniunii Europene.

La acest seminar au fost invitați să participe președinții consiliilor județene din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia: Argeș, Teleorman, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova.


(738 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Președintele CJ Argeș, invitat la un seminar la Târgoviște | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62159013748169 seconds.