Marți, 28 Februarie 2006 - 06:50 AM Aleg.RO: Senatorul PC Terinte, secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului

Publicat de: ---

AMOS News Senatorul iesean conservator, dr. Radu Terinte, a fost ales secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati. Pana de curand membru al Comisiei de Abuzuri, Petitii si Reclamatii, senatorul PC i-a cedat locul sau colegului Gavrila Vasilescu, senator PC de Botosani.

Printre activitatile importante ale senatorului iesean in Comisia de Abuzuri s-a numarat si solutionarea petitiei facuta de detinutii din penitenciarul Rahova.

“Am facut o vizita la fata locului si am constatat ca o parte din reclamatiile detinutilor se verificau. Comisia de Abuzuri, Petitii si Reclamatii a cerut Directiei Penitenciarelor imbunatatirea conditiilor pentru cei aflati dupa gratii.” - a declarat la vremea respectiva senatorul Terinte.

In calitate de membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati, senatorul conservator isi propune sa vegheze atent asupra drepturilor romanilor din judetele Harghita si Covasna, acolo unde Partidul Conservator a cerut ca etnicii romani, aflati in minoritate, sa fie reprezentati de drept in consiliile locale.

“Voi cauta ca prin aceasta Comisie, drepturile romanilor sa fie respectate cel putin la fel ca si cele ale minoritatilor. Nu voi accepta ca drepturile unei persoane, asa cum sunt ele definite si reglementate in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, sa fie in vreun fel incalcate. Cei care au dreptate, vor avea parte de ea aici, in tara, fara a mai fi nevoie sa apeleze la tribunalele internationale.” - a spus senatorul dr. Radu Terinte, noul secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati.

In afara de Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati, senatorul iesean este membru si in Comisia pentru Munca, Familie si Protectie Sociala si in Comisia pentru regulamentul Senatului


(684 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorul PC Terinte, secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54795813560486 seconds.