Marți, 28 Februarie 2006 - 06:52 AM Aleg.RO: Traian Băsescu: "Militarul român este un mesager al păcii"

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News Prezent la sediul Ministerului Apărării Naționale, astăzi, la bilanțul de activitate pe anul 2005 al instituției, președintele Traian Băsescu a susținut un discurs lejer, în care a evidențiat rolul și importanța soldaților români. Dar nu a uitat să amintească și lipsurile cu care se confruntă soldații, unele dintre ele evidențiate foarte bine pe parcursul anului trecut, în timpul inundațiilor catastrofale ce s-au abătut asupra României. Traian Băsescu: "..Capacitatea de a avea la dispoziție un număr mai mare de poduri care să poată fi instalate la inundații. Sunt lucruri mici, în raport cu marea strategie a Armatei, pe care o susțin fără rezerve. Și Armata își are un loc deosebit în strategia de securitate națională a României, alături de multe alte componente ale unei astfel de strategii. Dar am rugămintea ca atunci când ne gândim la următorul F22, să ne gândim și la vesta antiglonț a militarului din teatrele de operație, ca și la vesta de salvare de pe Regina Maria și de pe Regele Ferdinand, care este tot de tip mai puțin modern decât ar fi trebuit să fie, și mai puțin ușoară.

Președintele a subliniat rolul exemplar pe care și l-au asumat militarii români care participă, peste hotare, la misiuni militare.

Traian Băsescu: "Aș vrea să vă mai spun un aspect de data această plăcut. M-a impresionat extraordinar relația bună pe care militarii români au reușit s-o stabilească în teatre cu populația civilă. Ceea ce explică și neostilitatea populației față de militarii români, chiar dacă și-n Irak, și-n Afganistan, trupele naostre sunt dislocate în zone cu risc ridicat. Îi felicit pe aceia care au reușit să facă din militarul român chiar un ambasador al păcii. Și cel mai impresionant lucru pe care oriciune merge în teatre poate să-l vadă este că militarul român care patrulează, nu patrulează cu arma și cu degetul pe trăgaci și ridicate în sus - gata să tragă, ci cu țeava puștii în jos, ceea ce arată neostilitatea unei armate prietene. Fie că se află ea în Afganistan sau Irak. Vă asigur de tot sprijinul pe care președintele țării îl poate da Armatei, vă asigur de tot respectul pe care-l am pentru instituția militară și în același timp îmi permit să atenționez pe toți cei care ar gândi că instituția militară poate fi atrasă în jocuri politice să nu o facă!....Fac o precizare, clar, a mea - către Armată, că orice încercare de politizare a instituției militare ar fi o mare eroare! Și cer Armatei s-o respingă fără ici un fel de ezitare, dacă ea va exista! Sper să nu fie cazul!"


(743 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Traian Băsescu: "Militarul român este un mesager al păcii" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67618799209595 seconds.