Marți, 02 Mai 2006 - 05:28 AM Aleg.RO: Colaborare între Serbia și Caraș Severin

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Lunii, 1 mai a.c., Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a avut o primă întâlnire cu o delegație sârbă din localitatea Veliko Gradiste. Din delegație au făcut parte Milutin Periæ - președintele Adunării comunei Veliko Gradiste, Dragan Miliæ - președintele comunei, Natasa Nikoliæ – director Centrul Cultural și Mitiæ Zlatibor – managerul comunei. În Reșița se află și Ansamblul folcloric „Carevac” din Veliko Gradiste ce participă la manifestările prilejuite de organizarea Alaiului Primăverii.

Sorin Frunzăverde a subliniat importanța întâlnirii cu delegația sârbă pentru stabilirea primelor contacte în cadrul Programului de Vecinătate România – Serbia și Muntenegru 2004-2006, celor prezenți fiindu-le făcute cunoscute întâlnirile avute cu oficialități din localități sârbești precum Pancevo și Vârșeț.

Obiectivele programului lansat de curând sunt creșterea competitivității generale a economiei regionale și îmbunătățirea calității standardului de viața al populației din regiune.

Delegația sârbă și-a manifestat disponibilitatea în a colabora cu localități românești în cadrul acestui program, exemplificând totodată prin buna colaborare avută cu Moldova Nouă dar și cu localități din Cehia.

În privința dezvoltării turistice, dorită de ambele părți, s-a vorbit despre oportunitatea deschiderii unui punct de frontieră la Socol dar și despre reabilitarea DJ 571 C Naidăș – Zlatița – Câmpia – Socol și Socol – Biserica Albă pe teritoriul sârbesc în cadrul programului enunțat. 


(435 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Colaborare între Serbia și Caraș Severin | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62906002998352 seconds.