Miercuri, 03 Mai 2006 - 05:42 AM Aleg.RO: La Camera Deputaților, audiere publică pe marginea legii lustrației

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News CameraDeputatilorBiroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat o solicitare formulată de deputații PNL Mona Muscă, Viorel Oancea și Eugen Nicolaescu, pentru organizarea la Cameră, pe data de 17 mai, a unei audieri publice pe marginea proiectului legii lustrației. Acțiunea deputaților PNL se va desfășura în colaborare cu Academia de Advocacy , Pro Democrația, Societatea Timișoara și Societatea Jurnaliștilor Profesioniști.

Muscă, Oancea și Nicolaescu afirmă că prin acest eveniment se intenționează colectarea a cât mai multe opinii ale societății civile, care să vină în sprijinul parlamentarilor, respectiv deputaților, ”în luarea celei mai pertinente și liber acceptate decizii asupra proiectului de lege a lustrației”, în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat și o solicitare a Asociației Pro Democrația, prin care urmează ca în sălile Parlamentului să se organizeze o simulare a activității din Parlamentul European, a procesului legislativ și de dezbatere din forul european.

Este vorba de invitarea a circa 250 de persoane, studenți și masteranzi de la științe politice, europarlamentari, reprezentanți ai Delegației Comisiei Europene, care vor participa la o desfășurare simulată a lucrărilor de la PE.
Acțiunea se va desfășura în perioada 19-21 mai.


(439 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

La Camera Deputaților, audiere publică pe marginea legii lustrației | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67322111129761 seconds.