Marți, 09 Mai 2006 - 05:38 AM Aleg.RO: CJT blochează finanțarea Spitalului Județean din Timișoara

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Ideea ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, de a construi din temelii opt spitale regionale, printre care și Timișoara, întețește criza în care se află Spitalul Clinic nr.1 Județean, președintele Consiliului Județean, Constantin Ostaficiuc, fiind obligat să sisteze finanțările în infrastructura clădirii ce aparține CJT, transmite corespondentul Amos News. Vizita demnitarului de la Sănătate a dat peste cap toate planurile de investiții viitoare, Nicolăescu cerându-i lui Ostaficiuc să stopeze linia de credit. „Este o situație total neprevăzută. Construirea unui nou spital regional face ca prioritățile să se schimbe. Nu știu cât va dura această situație”, a declarat președintele CJ Timiș. Acesta mai spune că spitalul regional nu îl interesează, pentru că este o idee a Ministerului Sănătății și va fi în patrimoniul lor, așa că bugetul județean nu se va mai goli și în această parte.

De la discuțiile cu ministrul, de la finele săptămânii trecute, Ostaficiuc s-a tot gândit ce funcțiuni ar mai putea avea impozanta clădire în aceste condiții. „O soluție ar fi crearea unui parteneriat public privat, tot pe domeniul medical, iar spațiile să fie folosite de clinici private. Ei își vor face dotările”, a mai spus Ostaficiuc.

Nicolăescu blochează un alt proiect în care administrația se pregătea să investească bani: preluarea unui elicopter de la Aviația Utilitară pentru a-l echipa pentru folosirea în cazuri de urgențe medicale. „Ministrul mi-a spus să oprim și această investiție, pentru că până în septembrie se dorește dotarea la nivelul întregii țări cu acest gen de elicoptere”, a spus, dezamăgit, Ostaficiuc.


(479 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CJT blochează finanțarea Spitalului Județean din Timișoara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 17.092647075653 seconds.