Marți, 09 Mai 2006 - 05:39 AM Aleg.RO: Primarul Aradului, acuzat că finanțează comitetele cetățenești din bani publici

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Conducerea PNȚCD Arad susține că primarul municipiului, Gheorghe Falcă, finanțează din bani publici comitetele cetățenești, acestea fiind, astfel, subordonate edilului, informează corespondentul AMOS News. „După doi ani de administrație a primarului Gheorghe Falcă am văzut parodierea ideii de consultare publică și democrație locală locală prin constituirea așa ziselor comitete cetățenești, care sunt, de fapt, subordonate și finanțate de primar.

Comitetele cetățenești s-au înființat printr-o hotărâre a Consiliului Local, din inițiativa primarului, imediat după alegerile din 2004. La ora actuală fiind singurele foruri de dialog între cetățeni și Gheorghe Falcă, lucru care nu ni se pare normal. Cel care coordonează activitatea comitetelor este consilierul primarului, Ladislau Hevesi, care este plătit din bani publici.

De asemenea, au mai înființat un ziar care este tipărit tot din bani publici, ceea ce nu-i conferă credibilitate“, a declarat Claudiu Cristea, președintele PNȚCD Arad.

Liderul țărănist a mai spus că aceste comitete cetățenești au fost constituite în mare grabă și pe ascuns. „Cred că aceste comitete trebuia să fie mediatizate cu cel puțin șase luni înainte de constituirea lor, pentru ca oamenii să știe despre cei vorba. Totul a fost făcut pe ascuns și mi se pare că în continuare se face, deoarece la ultima întrunire a comitetului din cartierul Aradul Nou, unde locuiesc și eu, nu am putut să particip pentru că nici nu am știut când va avea loc. Acest lucru mă face să cred că aceste comitete își desfășoară activitatea sub control politic“, a mai precizat Cristea.

Liderii țărăniști arădeni au declarat, luni, că filiala locală va face o opoziție actualei Puteri, considerând că după aproape doi ani de la alegerile locale se constată o lipsă de profesionalism și competență în administrație.

„Timp de doi ani am creditat administrația Falcă pentru că acestea pretindea în 2004 că reprezintă și promovează o nouă clasă politică. Dar, după doi ani, vedem aceleași năravuri, metehne și lipsă de viziune în administrație, caracteristici vechii clase politice“, a declarat președintele PNȚCD Arad.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, nu a dorit să comenteze acuzațiile aduse de liderul țărănist, spunând doar că acestea sunt nefondate.


(495 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul Aradului, acuzat că finanțează comitetele cetățenești din bani publici | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54974389076233 seconds.