Miercuri, 10 Mai 2006 - 05:25 AM Aleg.RO: Deputatii chiulesc la limita cvorumului!

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Prezenta deputatilor la lucrarile Camerei este relativ redusa, cu putin peste 50% dintre alesi participand la sedintele plenului . Democratii inregistreaza cea mai mare prezenta la sedintele Camerei (65,2%), fiind urmati de cei din UDMR (60,3%) si PNL (58,9%).
Premierul si ministrul Integrarii Europene sunt deputatii care au inregistrat cele mai multe absente la sedintele in plen din perioada 6 februarie - 3 mai, conform unei baze de date lansate ieri de Institutul pentru Politici Publice.
Deputatii Anca Boagiu (PD) si Calin Popescu-Tariceanu (PNL) sunt pe locurile 1 si respectiv 3 in topul absentelor la sedintele in plen, realizat in perioada 6 februarie - 3 mai. Cei doi ocupa insa functii in Guvern, si astfel, deputatii cu cele mai multe absente, in perioada amintita, sunt Ovidiu Musetescu (PSD) - 98,8% si Nicolae Paun (Minoritati) - 98,2%.
Deputatii cu cele mai multe prezente, calculate procentual din numarul total de voturi, incepand cu 1 februarie 2006, sunt Gheorghe Gabor (PNL) 95,7%, Corneliu Momanu (PNL) 94,8% si Cosmin Gabriel Popp (PD) 94,1%.
Grupul parlamentar PD inregistreaza cea mai mare prezenta la sedintele Camerei (65,2%), urmat de UDMR (60,3%), PNL (58,9%), PC (50,3%), PRM (45,4%), Independenti (43,8%), PSD (43,0%) si Minoritati 2%.

Baza de date profesionalizata

Institutul pentru Politici Publice a lansat o baza electronica de date publice care cuprinde informatii legate de activitatea parlamentara a deputatilor, in termen de o luna urmand sa fie inclusi in aceasta aplicatie si senatorii.
Baza de date contine, pe langa date referitoare la apartenenta politica a parlamentarului, numele fiecarei societati comerciale/companii/societati nationale/institutii de credit/grup de interese economic la deputatul care este asociat/actionar, conform propriei declaratii de interese, si numele fiecarei asociatii/fundatii/organizatii neguvernamentale in care deputatul este membru, conform propriei declaratii de interese.


(548 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Deputatii chiulesc la limita cvorumului! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64047193527222 seconds.