Miercuri, 10 Mai 2006 - 05:25 AM Aleg.RO: Doi deputați PC cer verificarea declarației de avere a lui Marius Mar

Publicat de: ---

AMOS News PopaNicolaePCDeputatul Nicolae Popa a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că, alături de secretarul general adjunct al PC, Codrin Ștefănescu, va solicita Înaltei Curți de Casație și Justiție declanșarea procedurilor de verificare a declarației de avere a senatorului PD Marius Marinescu, informează un comunicat de presă remis AMOS News. Solicitarea va fi înaintată Comisiei de control al averilor persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, aflată în subordinea ÎCCJ. Cei doi lideri conservatori doresc verifica concordanței dintre averea reală a senatorului Marinescu și ceea ce este consemnat în declarația sa de avere.

“Există suspiciuni privind unele neconcordanțe. Noi nu spunem că sunt adevărate sau false, că nu avem aceste atribuții. Ce ne surprinde este faptul că, deși a declarat că deține terenuri intravilane, în realitate și din semnalele din presă, se pare că pe terenurile respective au apărut niște viloaie extraordinare în ultima perioadă și nu știm ce e cu ele, ale cui sunt. Pornind de la acest aspect noi o să înaintăm la ÎCCJ București, la Comisia de control al averilor celor care ocupă funcții de demnitate publică, o adresă semnată de mine și de Codrin Ștefănescu, prin care vom cere să se declanșeze procedurile legale privind verificarea declarațiilor de avere. Să vedem dacă ele corespund cu realitatea”, a declarat Nicolae Popa.

Popa este intrigat și de faptul că “Domnul senator Marinescu face paradă de luptător împotriva corupției. Eu spun că este și ipocrit și imoral. În declarația de avere are două conturi de aproape un million de dolari, precum și două terenuri intravilane în București. Nu pomenește nimic de casele aflate pe aceste terenuri.”

Secretarul General adjunct al PC, Codrin Ștefănescu a menționat că, în afară de solicitarea care-l vizează direct pe Marius Marinescu, în scurt timp vor mai fi trimise încă trei astfel de cereri de verificare.

“Avem suspiciuni privind declarațiile de avere față de foarte mulți politicieni.Vom trimite adrese către ÎCCJ București, în atenția Comisiei de control al averilor dobândite de către personele care ocupă funcții de deminitate publică vizavi de toate cazurile de suspiciune pe care le avem”, a declarat Ștefănescu.


(391 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Doi deputați PC cer verificarea declarației de avere a lui Marius Mar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53522396087646 seconds.