Miercuri, 10 Mai 2006 - 05:26 AM Aleg.RO: Primarul Iasiului vrea sa dea din buzunar 7 miliarde pentru Politehnica

Publicat de: ---

adevarul

Gheorghe Nichita, primarul Iasiului, vrea sa imprumute in nume personal 7 miliarde de lei pentru a ajuta clubul de fotbal Politehnica . Suparat ca oamenii de afaceri nu finanteaza clubul, Nichita ameninta cu dezvaluiri  despre cazurile de evaziune fiscala ale afaceristilor ieseni. Politehnica Iasi risca sa nu fie înscrisa în campionatul viitor din cauza datoriilor catre jucatori.
P olitehnica Iasi nu a reusit sa obtina licenta de club profesionist de fotbal din cauza datoriilor extrem de mari pe care le înregistreaza. Fara licenta, echipa ieseana nu se va putea înscrie la startul sezonului 2006-2007 în Divizia A, urmând sa evolueze în Divizia B. Membrii Comisiei de licentiere au acordat totusi Politehnicii Iasi un termen de o saptamâna pentru a rezolva problema datoriilor. Sorin Boca, presedintele gruparii iesene, nu stie ce sa faca pentru a plati urgent datoriile. "Daca nu gasim 200.000 de dolari, adio licenta si adio Divizia A. Din pacate, situatia este fara iesire si nu stiu de unde vom gasi în doar câteva zile o suma atât de importanta", a declarat Boca. Situatia financiara a gruparii iesene s-a înrautatit dupa ce au fost adoptate legi care interzic primariilor sa patroneze cluburi sportive. Cum datoriile trebuie achitate urgent, Gheorghe Nichita, primarul Iasiului, a gasit o solutie. "Daca va fi nevoie, ma voi împrumuta personal pentru a plati datoriile clubului. Voi face tot ce este posibil", a declarat Nichita. Primarul Iasiului, a carui avere nu este de ici - de colea, se gândeste cum ar putea obtine cele aproape 7 miliarde de lei. Un calcul simplu, potrivit declaratiei de avere a lui Gheorghe Nichita, arata ca primarul Iasiului poate obtine destul de repede suma datorata de clubul de fotbal. Daca si-ar vinde cele doua garsoniere si un apartament, precum si fâneata de la Voronet, Nichita ar obtine suma de 7 miliarde. Daca va dori sa pastreze terenul mentionat, nu e o problema: Nichita are de încasat creante de aproape 70 mii de dolari.

Nichita devine amenintator
Extrem de suparat ca oamenii de afaceri din Iasi nu sprijina financiar clubul, primarul Nichita i-a acuzat de "egoism" si a precizat ca va face publice cazurile în care afaceristii fac evaziune fiscala. "Degeaba sunt în TOP 300. Se gândesc doar la tunuri financiare si evaziune fiscala. Voi spune ce stiu despre ei, pentru ca nu reprezinta Iasiul", a declarat Nichita.  


(374 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Primarul Iasiului vrea sa dea din buzunar 7 miliarde pentru Politehnica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53391790390015 seconds.