Miercuri, 10 Mai 2006 - 05:30 AM Aleg.RO: Stolojan a facut prima miscare din plan. RamĂąne ca PSD si PRM sa depuna motiunea

Publicat de: ---

gardianul Theodor Stolojan     
Regret ca l-am desemnat pe Tariceanu sef al PNL . Sunt pregatit sa preiau functia de premier

Calin Popescu Tariceanu    
La Palatul Cotroceni exista multe regrete. Guvernul trebuie judecat dupa performante, si nu dupa impresii

Gheorghe Seculici   
Revenirea lui Theodor Stolojan pe scena politica ar fi un castig pentru Alianta PNL-PD

Crin Antonescu 
Theodor Stolojan sa înteleaga ca PNL nu este un partid la dispozitia lui Basescu

Fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan pare sa se fi refacut complet dupa boala care l-a scos din cursa prezidentiala in octombrie 2004, iar acum e dispus chiar sa preia de la „colegul“ Tariceanu fraiele guvernului, in cazul in care i se va cere acest lucru. Invitat la o emisiune tv, Stolojan si-a anuntat „iesirea din umbra“ Palatului Cotroceni si implicarea activa in politica PNL pentru a-l indrepta spre fuziunea cu democratii.

Theodor Stolojan nu s-a abatut de la ideile trasate de presedintele Basescu si a declarat si el raspicat ca-i pare rau ca l-a delegat pe Calin Popescu Tariceanu la conducerea PNL. Fostul presedinte al liberalilor si-a criticat succesorul pentru ca s-ar fi abatut de la orientarea partidului si nu a continuat discutiile despre fuziunea cu PD, pentru a crea un pol de dreapta. Stolojan ramane adeptul fuziunii cu democratii, motiv pentru care in urmatoarea perioada se va reintoarce in PNL si va incerca sa-si convinga sustinatorii de oportunitatea acestei fuziuni.
Atac la Tariceanu
„Eu am crezut ca Tariceanu va continua acest drum, mergand pana la fuziunea dintre PNL si PD. Acum, vazand ce se intampla, va pot spune, fara nici un fel de retinere, ca as fi preferat sa deleg pe altcineva care sa continue ceea ce noi am scris in acest program politic“, a declarat Stolojan. Actualul consilier prezidential a infirmat zvonurile ca Traian Basescu i-ar fi cerut sa-si retraga candidatura la prezidentiale, ingrijorat de procentele din sondaje, si a spus ca dimpotriva starea de sanatate precara l-a determinat sa faca un pas inapoi. „Niciodata Traian Basescu nu a încercat sa ma convinga sa renunt la candidatura la Presedintie pentru a candida el în locul meu“, a subliniat Stolojan. El nu a ratat ocazia de a-i reprosa lui Tariceanu ca nu l-a consultat in probleme de partid sau de guvernare si ca si-a creat propriul sau grup cu oameni care nu au contribuit la castigarea alegerilor si la constituirea Aliantei cu PD. De altfel, daca acum ar fi pus in situatia de a delega o alta persoana pentru presedintia PNL, Stolojan a spus ca ar opta detasat pentru Mona Musca, „un presedinte ideal pentru PNL“. De asemenea, Stolojan a mai spus ca Gheorghe Futur ar fi condus la fel de bine partidul ca si Mona Musca.
Incåntat sa redevina premier
Consilierul prezidential s-a declarat incantat sa preia postul de premier in cazul in care Guvernul Tariceanu ar pica dupa o motiune de cenzura.
„Trebuie analizata situatia la momentul respectiv, iar daca lumea politica, ce va constitui o majoritate parlamentara, va considera ca pot juca un rol, inclusiv cel de premier, eu nu ma dau înlaturi sa-mi asum aceasta responsabilitate pe care am mai exercitat-o în viata mea“, a declarat Stolojan pentru Radio Guerrilla.
Tariceanu: Prea multe regrete la Cotroceni
„Se pare ca la Cotroceni exista multe regrete“, a fost replica lui Tariceanu la obiectiile fostului sau sef de partid, Theodor Stolojan, precizandu-i ca Guvernul  trebuie judecat dupa performante, nu dupa impresii. Premierul a mai explicat ca nu l-a contactat pe Stolojan la formarea guvernului, datorita starii de sanatate a fostului prezidentiabil. Tariceanu i-a mai amintit predecesorului sau ca alegerea noii conduceri a PNL s-a facut in urma unui congres statutar al partidului. Pentru a spori increderea PNL si PD in unitatea echipei guvernamentale, Tariceanu a tinut sa laude „performanta“ ministrilor si a exclus ideea unei remanieri dupa raportul Comisiei Europene.
Antonescu: PNL nu e la cheremul lui Basescu
Liderul grupului PNL din Camera, Crin Antonescu, crede ca atacul lui Stolojan vine sa reia ideile lui Basescu, exprimate cu ceva timp in urma.  Antonescu nu e de acord cu implicarea lui Stolojan in realizarea fuziunii dintre PNL si PD pentru ca in acest mod PNL ar fi dus  „in zona de influenta a lui Traian Basescu“. Or, potrivit lui Antonescu, o asemenea decizie nu ar avea sorti de izbanda printre liberalii care-si doresc un partid puternic si independent. Liberalul i-a atras atentia lui Stolojan ca PNL  nu este la cheremul lui Basescu.
Seculici (PD): Stolojan ar fi un câstig si pentru PD
Presedintele PD Arad, fostul vicepremier Gheorghe Seculici, a declarat, ieri, ca revenirea lui Theodor Stolojan ar fi „foarte benefica PNL si Aliantei“ si ca actualul consilier prezidential ar fi un câstig pentru orice partid, inclusiv pentru PD. Seculici considera ca Theodor Stolojan „este si va ramâne omul de forta al PNL, care a reusit sa restructureze partidul“.


(361 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Stolojan a facut prima miscare din plan. RamĂąne ca PSD si PRM sa depuna motiunea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.48200106620789 seconds.