Luni, 29 Mai 2006 - 05:52 AM Aleg.RO: Sondaj CURS: Băsescu președinte, Stolojan premier

Publicat de: Oana MATEI

AMOS News Romanii il considera pe Theodor Stolojan cel mai potrivit pentru functia de prim-ministru- aceasta este concluzia unui sondaj CURS dat publicitatii duminica. Potrivit sondajului, Theodor Stolojan nu are niciun contracandidat. La mare distanta pe lista se afla Mircea Geoana (6 la suta), Calin Popescu Tariceanu (4 la suta), si Mona Musca (3 la suta). De asemenea, 68 la suta dintre repondenþi au o parere buna si foarte buna despre Traian Basescu, in timp ce doar 27 la suta au o parere proasta despre seful statului.

Presedintele este secondat de liderul PSD Mircea Geoana cu 50 la suta din optiunile de vot, de liderul PD Emil Boc cu 43 de procente, la egalitate cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. Romanii sunt tot mai convinsi ca actualul Guvern va fi remaniat in viitorul apropiat.

In ceea ce priveste intentia de vot, Alianþa DA continua sa fie pe primul loc cu 42 la suta din optiunile de vot. Social democratii aduna 23 la suta din preferinþele electorilor. Pe a treia pozitie se mentine PRM- 14 procente.

Partidele mici si-au consolidat pozitia - UDMR (6 la suta), PNG (5 la suta), PC (4 la suta), PIN si PPCD (2 la suta). Numarul nehotaratilor a crescut, ajungand acum la 41 la suta. Sondajul CURS a fost realizat in perioada 12-18 mai, pe un esantion de
1.050 persoane si are o marja de eroare de plus/ minus 3 la suta.


(449 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Oana MATEI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sondaj CURS: Băsescu președinte, Stolojan premier | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62919092178345 seconds.