Luni, 29 Mai 2006 - 05:52 AM Aleg.RO: Elena Basescu s-a decis!

Publicat de: Maria Cernat

7plus La aproape un an de la debutul sau în modelling, Elena Basescu a izbutit sa faca o alegere înteleapta . În consecinta, cariera politica în care domnisoara de portelan îsi anuntase lansarea, mai are de asteptat. Invitata pentru a participa la Romanian Fashion Week de la Iasi, în cadrul colectiei lui Razvan Ciobanu, tînarul vlastar prezidential se poate mîndri cu o reusita în domeniul modei: mersul pe pasarela. Într-un decor profesionist amenajat, îmbracata cu grija chiar de catre creator si machiata de Alexandru Abagiu în persoana, mezina familiei Basescu si-a facut initierea în meseria de manechin. În egala masura speriata si rigida, fiica presedintelui si-a dus la bun sfîrsit rolul. Cele doua tinute rezervate partiturii sale scenice, s-au încadrat perfect în normele decentei: decolteuri cuminti dar senzuale, culori clasice (rosu si negru). Asaltata de presa si stresata de agitatia culiselor, Elena a facut fata cantitatii impresionante de întrebari ce o întîmpinau la fiecare pas. Si pentru ca protocolul de gradul zero zvonit în prealabil s-a dovedit a fi unul comun - ea a sosit la Iasi cu masina, însotita de o singura garda de corp si de o asistenta - si-a permis sa raspunda fugitiv, cu o candoare dezarmanta, tuturor ziaristilor. Am întrebat-o cum se simte în postura de manechin si ne-a marturisit ca "e mai usor sa pozezi decît sa mergi pe podium". În ceea ce priveste reeditarea acestei experiente, Elena a declarat: "Da, poate. Mai rar, ca e mai frumos."

Razvan Ciobanu, corijent la matematica?
Ultima colectie semnata Razvan Ciobanu, poarta, deloc surprinzator, un nume pretentios, "Fallow my ruin" (Urmeaza-mi ruina). Feminitatea avangardista data de fluiditatea texturilor si de minutiozitatea ornamentelor, a fost dublata de un glamour artificial si de croiuri tip puzzle asamblat haotic. De aceasta data Razvan s-a cramponat într-un cliseu lipsit de secrete: rochia. Însa "Fallow my ruin" - prezentata în perioada 25-28 mai în cadrul Romanian Fashion Week de la Iasi - este o colectie deosebita. Întrucît mai toate piesele au placut publicului, iar riscul ca oferta sa fie depasita de cerere este foarte mare, am îndraznit sa ne informam direct la sursa asupra preturilor, în calitate de potential client.
-Care este pretul unei rochii?
-Habar nu am, poate fi între 500 si 1.500 de euro.
-Dar rochia pe care a purtat-o Elena Basescu, cît costa?
-Îmi cereti prea mult doamnelor, nu am facut, deocamdata, costurile. De acest aspect se ocupa contabilul meu.
-Atunci, conceptul si partea de creatie, cum se calculeaza?
-Este o formula matematica foarte simplu de aplicat pentru contabil si pentru oamenii care lucreaza la financiar. Haideti sa punem problema în felul urmator, dumneavoastra întrebati ceva, iar eu nu vreau sa raspund.
Draga Razvan, hotaraste-te! Nu vrei sa raspunzi sau nu vrei sa vinzi? Diferenta dintre aceste doua nuante este data de maturiatea artistica, puterea de decizie, constientizarea propriei valori si de perspicacitatea spontana. Pe scurt, o serie de calitati cu care, în genere, te nasti si apoi le cultivi, dar care tie îti cam lipsesc.


(489 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la Maria Cernat


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Elena Basescu s-a decis! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65743803977966 seconds.