Miercuri, 31 Mai 2006 - 06:02 AM Aleg.RO: Traian Basescu, de la Paris: ?Atat timp cat capul functioneaza, pot îndeplini functia?

Publicat de: ---

Gândul Presedintele francez Jacques Chirac l-a asigurat, ieri, la Paris, pe Traian Basescu de faptul ca tratatul de aderare a Romaniei la UE va fi votat ?probabil în unanimitate? de Adunarea Nationala (Camera inferioara a Parlamentului) pe 27 iunie . Seful statului roman a facut aceasta declaratie la Realitatea TV, dupa întrevederea pe care a avut-o cu omologul sau francez si care a durat cu o jumatate de ora mai mult decat fusese programat. ?Presedintele Jacques Chirac si Franta vad o singura data de aderare pentru Romania ? 1 ianuarie 2007?, a spus Basescu, adaugand ca este ?o falsa problema? aceea ca opinia publica si mediul politic francez ar fi împotriva aderarii în ianuarie 2007. Presedintele a mai spus ca Franta va ratifica ?în mod cert? tratatul de aderare pana la viitorul raport de tara al Comisiei Europene. Astfel, Chirac a precizat ca votul din Senat va avea loc pe 2 octombrie. Conform lui Basescu, presedintele francez a discutat aceasta chestiune si cu cancelarul german Angela Merkel, astfel ca Romania poate conta si pe ratificarea tratatului de aderare ?în timp util? si în Bundestag.
Jacques Chirac a avut un sfat pentru autoritatile de la Bucuresti: pana la viitorul raport de tara, sa transforme steguletele rosii date de comisarii europeni în stegulete verzi. Acelasi sfat a fost dat de Basescu si Guvernului Tariceanu si parlamentarilor romani.

Seful statului a tinut sa dea asigurari ca se simte bine: ?Stau bine cu sanatatea. Trebuie sa recuperez functionarea nervilor care au fost afectati, e un proces mai greu. Atat timp cat capul functioneaza, pot îndeplini functia, chiar daca merg mai greu. Nu mi-am asumat nici un risc venind la Paris, dar e adevarat ca nu sunt în cea mai buna forma fizica. Vizita trebuia facuta, pentru ca e o prioritate pentru mine si pentru Romania?. (L. Ruse)


(895 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Traian Basescu, de la Paris: ?Atat timp cat capul functioneaza, pot îndeplini functia? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55795001983643 seconds.