Miercuri, 31 Mai 2006 - 06:02 AM Aleg.RO: Traian Basescu: Tezaurul romanesc de la Moscova este o problema a istoriei

Publicat de: I.B.

gardianul Presedintele Traian Basescu a apreciat, intr-un interviu acordat cotidianului rus „Kommersant“, ca tezaurul romanesc de la Moscova este o problema a istoriei si a precizat ca relatiile cu Federatia Rusa constituie o prioritate a politicii externe romanesti .

„Problema tezaurului romanesc este o problema a istoriei. Desigur, ea are o importanta care atarna greu, dar prioritatea noastra consta in aceea sa construim viitorul plecand de la o abordare pragmatica“, a spus Basescu, in interviul dat publicitatii ieri de catre Presedintie. „Privind economia romaneasca se vede clar ca oamenii de afaceri rusi au investit in ea resurse imense. Investitorii rusi detin practic monopolul in industria aluminiului. Mari capacitati exista in domeniul producerii otelului si in sectorul petrolier. Din punctul de vedere romanesc nu exista motive pentru ca dezvoltarea relatiilor politice sa ramana in urma fata de cooperarea economica“, a adaugat seful statului.

Presedintele Basescu a opinat ca Romania si Federatia Rusa pot gasi puncte comune care sa le uneasca in jurul intereselor lor. In acest context, presedintele Basescu si-a exprimat speranta ca partea rusa va fi reprezentata la Forumul Marii Negre pentru Dialog si Parteneriat, care se va desfasura in luna iunie, la Bucuresti. Intrebat daca presedintele rus Vladimir Putin a fost invitat sa participe la eveniment, Basescu a confirmat, dar a evitat sa mentioneze care a fost raspunsul liderului de la Kremlin.


(1157 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la I.B.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Traian Basescu: Tezaurul romanesc de la Moscova este o problema a istoriei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.