Miercuri, 31 Mai 2006 - 06:02 AM Aleg.RO: Cvorum fara europarlamentari

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Viorel Arion, viceliderul grupului Aliantei PNL-PD din Senat, a propus scaderea celor 13 observatori la Parlamentul European din numarul de senatori necesar pentru desfasurarea lucrarilor acestei Camere . Sugestia sa nu este insa agreata de Nicolae Vacaroiu si urmeaza sa fie analizata de Comisia pentru regulament. Vacaroiu a remarcat ca in total numarul senatorilor este de 137, pe cand euroobservatori sunt 13. "Daca ar fi ceilalti prezenti, am avea cel putin 71 pentru a vota legi organice", a declarat Vacaroiu.
In nota adresata Biroului Permanent al Senatului, Arion sustine ca, din analiza stenogramelor publicate pe siteul Senatului, se constata ca, "in peste 90 la suta din cazuri", la strigarea catalogului, euroobservatorii sunt absenti la apel, "in mod cu totul justificat, dat fiind activitatea acestora in Parlamentul European si in comisiile din care fac parte". "Ca urmare a problemelor legate de votul in plenul Senatului, care apar din cauza lipsei de cvorum, va supun spre aprobare si dezbatere in Biroul Permanent urmatoarea propunere: scaderea parlamentarilor euroobservatori din numarul de senatori necesar pentru lucrarile plenului Senatului", se arata in nota semnata de Arion.
Viceliderul grupului Aliantei considera motivata aceasta solicitare, pentru a se evita amanarea sedintelor de catre presedinte pana la intrunirea cvorumului legal. in opinia sa, astfel, se faciliteaza desfasurarea procesului legislativ si se evita "prezentarea de catre presa a unei imagini proaste a Senatului in fata populatiei". (D.P.)


(1149 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Cvorum fara europarlamentari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.