Miercuri, 31 Mai 2006 - 06:02 AM Aleg.RO: Senatorul Iorgovan îsi face reclama la cabinetul de avocatura pe pagina de web a Parlamentului

Publicat de: Maria MANOLIU

Gândul ?Parintele Constitutiei?, Antonie Iorgovan, se foloseste de site-ul Parlamentului pentru a-si face cunoscute adresa si numarul de telefon unde poate fi contactat în calitate de avocat . Astfel, clientii care vor sa fie aparati în instante de cel supranumit si ?tatal hotilor? pot, printr-o simpla accesare a paginii de web a Senatului, sa afle toate datele de contact ale acestuia. Avocatul-senator Iorgovan si-a lasat adresa de domiciliu din B-dul Aviatorilor, numarul de telefon la care raspunde cabinetul de avocatura ?Profesor Iorgovan si asociatii? sau, pentru cei din provincie, strada si numarul la care functioneaza una dintre fundatiile pe care acesta le are în orasul Campina.
La rubrica ?activitate profesionala?, între doua functii, cea de rector din 1998 si cea de profesor titular la o universitate particulara din Bucuresti, domnul Iorgovan strecoara: ?din 1996 - avocat pledant în Baroul Bucuresti, coordonatorul Societatii civile de avocati Profesor Iorgovan si Asociatii??.

Pentru cei care nu stiu cum sa ajunga la cabinetul de avocatura, ?Parintele Constitutiei? lasa numele strazii, blocul, scara, etajul si apartamentul. Tot de pe aceeasi pagina de web, posibilii clienti mai pot culege informatii despre performantele sale profesionale, cariera politica sau actele sale de caritate. Asa am aflat ca Antonie Iorgovan a fost pana în 1989 membru al Partidului Comunist si ca, un an mai tarziu, a schimbat carnetul rosu cu legitimatia de senator. Este fondatorul a doua fundatii. Cea pentru ?Valoare si Justitie? are sediul în Campina, iar cea cu numele de ?Dunarea si Europa? functioneaza în satul Liubcova, judetul Caras-Severin.

Prin intermediul acestor doua fundatii, senatorul Iorgovan a desfasurat majoritatea actelor de caritate, mutandu-si practic banii dintr-un buzunar în altul. Dupa cum sta scris în adeverinta eliberata de Senatul Romaniei si publicata integral pe site, ?la solicitarea domnului senator Antonie Iorgovan, pe perioada mandatelor 2000-2004 si 2004-2008, din drepturile banesti cuvenite, au fost virate ca donatii urmatoarele sume: ?... Printre beneficiarii donatiilor se numara cu cele mai consistente sume, de pana la 38 milioane de lei, fundatia ?Dunarea si Europa? si fundatia ?Valoare si Justitie Campina?. In rest, cateva donatii de pana în 5 milioane de lei la doua centre de plasament si la cateva persoane particulare.

In decursul timpului, Antonie Iorgovan si-a capatat si renumele de ?tatal hotilor?. El a reusit sa-l scoata din arest pe un fost director din Ministerul Agriculturii acuzat ca ar fi luat o spaga de 180.000 de dolari si a pledat ?nevinovat? pentru clienti precum Omar Hayssam sau Severin Tcaciuc. 


(774 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Maria MANOLIU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Senatorul Iorgovan îsi face reclama la cabinetul de avocatura pe pagina de web a Parlamentului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0496180057526 seconds.