Sâmbătă, 10 Iunie 2006 - 07:32 AM Aleg.RO: Basescu, tot mai nemultumit de legile adoptate

Publicat de: Cristina Manea

curentul

Presedintele Traian Basescu a trimis ieri parlamentului cererea de reexaminare a legii pentru modificarea si completarea Legii 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil . El a cerut ca actul normativ sa fie armonizat cu aquis-ul comunitar, informeaza presedintia.

In cererea de reexaminare, seful statului atrage atentia ca scopul modificarilor si completarilor operate este si acela de eliminare a unor inadvertente create de textele confuze din lege.

Astfel, Basescu a precizat ca articolul 582 din lege desemneaza categoriile din care face parte un bun cultural, dar nu cuprinde referinta temporala precizata la art.1, alin. 2 din Directiva nationala.

El mentioneaza de asemenea ca trebuie sa se sublinieze conexiunea legislativa cu Codul civil si cu Codul de procedura civila.

Traian Basescu a subliniat faptul ca, in concordanta cu Directiva, trebuie sa se regaseasca si in legea romana elementele privind vechimea bunurilor care alcatuiesc patrimoniul cultural national mobil.

Presedintele considera ca "daca printr-un act normativ se transpune doar partial un act comunitar, respectivul act trebuie sa specifice in detaliu textele (sectiuni, articole, paragrafe - n.r.) transpuse".


(417 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Cristina Manea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Basescu, tot mai nemultumit de legile adoptate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57315587997437 seconds.