Marți, 13 Iunie 2006 - 05:43 AM Aleg.RO: Basescu cere Parlamentului sa limiteze scutirile de datorii

Publicat de: Adelina Vlad / adeli

curierulnational
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis, ieri, Parlamentului o cerere de reexaminare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind aprobarea unor masuri financiare pentru operatorii economici de sub autoritatea Ministerului Economiei si Comertului pe anul 2005, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale . Basescu atrage atentia ca Legea trimisa spre promulgare prevede scutirea de la plata a obligatiilor datorate si neachitate catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si bugetul asigurarilor pentru somaj a unor operatori economici din subordinea Ministerului Economiei si Comertului, obligatii ce se ridica la valoarea de 326 milioane de lei.
In adresa transmisa Parlamentului Romaniei, seful statului arata ca, in forma adoptata de Guvern, Legea poate afecta angajamentele asumate de Romania la Uniunea Europeana in ceea ce priveste acordarea ajutoarelor de stat.
"Scutirile de la plata obligatiilor financiare acordate au semnificatia unor ajutoare de stat lipsite de caracter reversibil. Este de natura legii sa stabileasca, in acest caz, o conditionare a acordarii scutirilor respective de elaborare", se precizeaza in cererea de reexaminare.
De asemenea, presedintele Romaniei aminteste ca toate actele normative care au avut drept obiect prezentele scutiri au precizat expres ca toate scutirile de la plata se vor acorda cu "respectarea legislatiei in domeniul ajutorului de stat, dupa autorizarea acestora de catre Consiliul Concurentei".
In avizul Consiliului Concurentei se prevede ca acordarea acestor scutiri de la plata trebuie sa aiba un caracter "esentialmente reversibil", or avizul si solicitarea ulterioara a Consiliului au fost preluate doar in parte, se mai arata in nota Administratiei Prezidentiale.


(393 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Adelina Vlad / adeli


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Basescu cere Parlamentului sa limiteze scutirile de datorii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57448887825012 seconds.