Vineri, 30 Iunie 2006 - 05:38 AM Aleg.RO: Deputații au început dezbaterea cu privire la statutul minorităților naționale

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News Plenul Camerei Deputaților a început, joi, dezbaterea cu privire la statutul minorităților naționale, proiectul de lege intrând în plen fără raportul care ar fi trebuit să fie depus de cele trei comisii care au dezbătut pe fond actul normativ, respectiv comisiile juridică, pentru învățământ și cea pentru minorități, informează AMOS News. La baza acestei decizii s-a aflat o scrisoare trimisă de Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, prin care se semnala "modul lent în care se desfășoară dezbaterea" la statutul minorităților, ceea ce "face imposibilă" depunerea la termen a raportului comun al celor trei comisii.

De fapt, Comisia pentru drepturile omului a solicitat Biroului Permanent să aprobe ca proiectul de lege să fie dezbătut pe fond numai de această comisie, având în vedere obiectul de activitate și importanța legii, iar celelalte două comisii să fie sesizate doar pentru aviz.

Statutul minorităților naționale are 76 de articole și 800 de amendamente.
După mai bine de șase luni de dezbateri, comisiile au reușit să adopte 17 articole, discuțiile fiind, în urmă cu două săptămâni, suspendate la articolul 18, referitor la Consiliului Național al Autonomiei Culturale.


(787 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputații au început dezbaterea cu privire la statutul minorităților naționale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58818984031677 seconds.