Vineri, 30 Iunie 2006 - 05:42 AM Aleg.RO: Băsescu pledează pentru respectarea angajamentelor internaționale ale României

Publicat de: ---

AMOS News TraianBasescu11Presedintele Traian Basescu afirma ca Romania trebuie sa-si respecte angajamentele internationale in domeniul securitatii, asumate in cadrul ONU, NATO, UE si in coalitiile internationale din care face parte, se arată într-un comunicat remis AMOS News. Conform Strategiei nationale de securitate, adoptata in Consiliul Suprem de Aparare al Tarii si pusa in aplicare de Guvernul Romaniei, tara noastra si-a asumat responsabilitatea participarii in procesele de stabilizare democratica din zonele aflate sub spectrul terorismului.

Orice decizie in probleme de securitate nationala trebuie luata in urma unui proces prealabil de consultari intre institutiile statului roman cu atributii in domeniu si prin consultarea partenerilor externi. Modalitatea prin care Primul ministru si ministrul Apararii Nationale au inteles sa aduca in dezbaterea publica angajamentele Romaniei in relatiile externe, fara consultarea factorilor decidenti ai statului roman, aduce prejudicii grave credibilitatii Romaniei in plan international, se arată în materialul de presă.

Presedintele Traian Basescu considera inacceptabila maniera in care Primul Ministru si ministrul Apararii Nationale si-au prezentat opiniile privind prezenta militara romaneasca in Irak.

Presedintele Traian Basescu isi exprima speranta ca partenerii externi ai tarii noastre vor considera, pe mai departe, Romania drept o tara credibila, consecventa si predictibila in actiunile sale de politica interna si externa.


(697 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu pledează pentru respectarea angajamentelor internaționale ale României | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57815003395081 seconds.