Vineri, 30 Iunie 2006 - 05:42 AM Aleg.RO: Privatizarea BCR provoaca haos la Senat

Publicat de: Ionel Dancu

curentul

Senatorii PSD si PRM au parasit plenul Senatului la dezbaterea legii privind privatizarea BCR . Acestia au fost nemultumiti ca erau "stransi cu usa" sa voteze un contract de care nu stiau "mai nimic". Senatorul PSD Antonie Iorgovan l-a acuzat pe liderul Comisiei juridice din Senat, Peter Ekstein Kovacs, ca i-ar fi prezentat, la cerere, niste foi "nesemnate, care puteau fi facute de oricine". "In sedinta de aseara, la presiunea executivului, cand noi, cei din opozitie, nu eram, a aparut un nou raport. In plus, noi mai trebuie sa votam un contract pe care nici nu l-am vazut", a precizat Iorgovan. De cealalta parte, liderul Comisiei juridice din Senat a explicat ca "a fost o sedinta a Biroului Permanent pentru urgentarea contractului, dupa care dupa-amiaza am avut sedinta in comisii, iar faptul ca unii din membrii comisiei au ales sa mearga la o lansare de carte a fost alegerea lor", a replicat Kovacs. Pesedistii au parasit plenul Senatului dupa ce, in urma unor dezbateri a liderilor grupurilor parlamentare, nu s-a ajuns la niciun consens. Senatorii PSD au fost urmati, intr-un gest de "solidaritate", de grupul senatorial al PRM.

Aceasta nu a fost singura piedica pe care au intampinat-o senatorii. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu (foto), a spus ca dezbaterile s-ar afla in afara oricarei proceduri parlamentare. "Suntem in fata unei situatii fara precedent. E posibil ca printr-o lege Senatul sa aprobe un contract? Ca sa facem asta, ar fi trebuit sa fi participat la negocieri. Ca sa aprobi, trebuie sa fii parte in contract, sa stii clauzele confidentiale, deci suntem intr-un impas juridic", a explicat Vacaroiu.

Alta nemultumire a senatorilor vizeaza faptul ca Biroul Permanent al Senatului nu ar fi primit doua texte adiacente contractului, care ar fi publicate pe site-ul AVAS si pe care senatorii ar fi trebuit sa le ia singuri de pe internet.


(771 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ionel Dancu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Privatizarea BCR provoaca haos la Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54191613197327 seconds.