Vineri, 30 Iunie 2006 - 05:42 AM Aleg.RO: Senatul se implicaComisie de ancheta pentru imobilul de langa Catedrala ”Sf. Iosif”

Publicat de: ---

cronicaromana Plenul Senatului a decis ieri infiintarea unei comisii senatoriale de ancheta care sa investigheze conditiile de legalitate si de oportunitate privind construirea imobilului “Cathedral Plaza” din imediata apropiere a Catedralei romano-catolice “Sf . Iosif” din Bucuresti, precum si a proiectelor de construire si de sistematizare care afecteaza zonele istorice din Capitala. Motivul invocat de cei 52 de senatori din intreg spectrul politic, semnatari ai propunerii de constituire al acestei comisii, reprezinta numarul mare de sesizari ale cetatenilor care protesteaza impotriva modului de realizare a proiectelor de sistematizare a Capitalei. Senatorul Antonie Stefan a anuntat insa in plen ca in urma analizarii personale a unor materiale documentare isi retrage semnatura de pe lista sustinatorilor acestei Comisii. Plenul a aprobat infiintarea acestei Comisii cu 59 voturi “pentru”, 10 impotriva si patru abtineri. Initiativa acestei comisii de ancheta este revendicata de comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii din Senat, care a si audiat, in urma cu o saptamana, partile implicate in construirea imobilului din vecinatatea Catedralei “Sf. Iosif”. Senatul Romaniei cere, prin hotararea de infiintare a comisiei de ancheta, tuturor organelor de stat, institutiilor si organizatiilor sa puna la dispozitia comisiei de ancheta, in termen, orice informatii de natura sa serveasca activitatea acesteia. Raportul comisiei de ancheta va fi prezentat plenului Senatului pana la data de 29 iunie 2007.


(1044 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Senatul se implicaComisie de ancheta pentru imobilul de langa Catedrala ”Sf. Iosif” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65095710754395 seconds.