Vineri, 30 Iunie 2006 - 05:42 AM Aleg.RO: PD a depus la Biroul Permanent al Senatului o inițiativă cu privire la alegerile PE

Publicat de: Maria HERESCU

AMOS News Șase parlamentari democrați au prezentat, joi, un proiect de lege pentru alegerea reprezentanților României la Parlamentul European. Potrivit senatorului PD, Maria Petre, proiectul de lege a fost depus încă de miercuri la Biroul Permanent al Camerei superioare. Inițiativa democraților a fost inspirată de legislația celorlalte state membre ale Uniunii Europene, informează AMOS News. "Am făcut mai întâi o cercetare încă de la începutul misiunii noastre la Parlamentul European pe legislațiile naționale, pe modul cum sunt organizate aceste alegeri pentru PE în fiecare din statele membre”, a arătat Petre.

Acesta a mai adăugat că, în aceste state, pragul electoral pentru accederea în forul suprem european este 5%, iar repartizarea se va face pe liste. Conform proiectului mandatul reprezentanților României la PE este de 5 ani.

Așa cum specifică Tratatul de aderare la UE semnat de România, data acestor alegeri nu poate fi mai târziu de 31 decembrie 2007, iar numărul de parlamentari români este de 35. Anca Boagiu, Maria Petre, Radu Târle, Roberta Anastase, Monica Iacob Ridzi și Marian- Jean Marinescu sunt cei șase semnatari ai inițiativei.

Proiectul se dorește a fi dezbătut public, iar apoi va fi trimis la Comisia specială pentru elaborarea codului electoral. Acesta este cel de-al cincilea act normativ cu același obiect, ceilalți inițiatori fiind Guvernul, reprezentanții UDMR, PC și PSD.


(822 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Maria HERESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PD a depus la Biroul Permanent al Senatului o inițiativă cu privire la alegerile PE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59662890434265 seconds.