Vineri, 21 Iulie 2006 - 05:38 AM Aleg.RO: Legea patronatelor in varianta Senatului sprijina IMM-urile

Publicat de: ---

baniinostri Legea patronatelor in varianta Senatului sprijina IMM-urile20 .07.2006Modificarile la legea patronatelor aduse in Senat reprezinta un pas important pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) de la noi din tara, a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

Printre reglementarile luate de Senat se numara posibilitatea constituirii patronatelor si pe criteriul apartenentei la categoria IMM, recunoasterea dreptului de organizare a patronatelor teritoriale pana la nivel national, eliminarea obligatiei patronatelor de a-si inregistra la judecatorie fiecare membru, cu toate datele de identificare si, de asemenea, eliminarea obligatiei instantelor judecatoresti de a comunica Ministerului Muncii lista membrilor patronatelor.

In conditiile in care 99% din firmele din Romania sunt IMM-uri, furnizoare a 65% din locurile de munca, posibilitatea ca IMM-urile sa isi constituie patronate in functie de apartenenta lor la acest tip de firme era esentiala, afirma Nicolescu.

Cu privire la obligatia patronatelor privind inregistrarea fiecarui membru la tribunal, presedintele CNIPMMR a precizat ca mentinerea acestui lucru ar fi deturnat interesele uniunilor patronale de la interesele lor esentiale.

Pe de alta parte, el a criticat Ministerul Muncii, care a initiat un proiect legislativ de modificare a legii patronatelor, in care modificarile aduse la Senat nu erau prevazute.


(539 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Banii noștri

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Banii noștri:

Legea patronatelor in varianta Senatului sprijina IMM-urile | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60748696327209 seconds.