Marți, 25 Iulie 2006 - 05:48 AM Aleg.RO: UGIR 1903 nu e de acord cu modificarile aduse de Senat la legea patronatelor

Publicat de: ---

baniinostri UGIR 1903 nu e de acord cu modificarile aduse de Senat la legea patronatelor24 .07.2006Cezar Coraci, presedintele UGIR 1903 s-a aratat nemultumit de modificarile aduse la legea patronatelor in Senat, prin lobby-ul exercitat de membrii Consiliului Economic si Social (CES).

Cezar Coraci a declarat ca varianta noului proiect de lege este astfel mai slaba decat cea guvernamentala.

Senatul a reglementat posibilitatea constituirii patronatelor si pe criteriul apartenentei la categoria IMM, a recunoscut dreptul de organizare a patronatelor teritoriale pana la nivel national, a eliminat obligatia patronatelor de a-si inregistra la judecatorie fiecare membru, cu toate datele de identificare. De asemenea, noul proiect de lege a eliminat obligatia instantelor judecatoresti de a comunica Ministerului Muncii lista membrilor patronatelor.

"Contestam faptul ca intreprinderile mici si mijlocii (IMM) pot forma un patronat. Acest lucru nu se regaseste in cutuma europeana, unde IMM-urile sunt privite ca reprezentant al societatii civile in dialogul social. Patronatele nu pot fi decat cele care dialogheaza cu sindicatele, iar IMM-urile nu intra in aceasta categorie", a argumentat presedintele UGIR 1903.

De asemenea, in opinia sa, nici renuntarea la obligatia instantelor judecatoresti de a comunica Ministerului Muncii lista membrilor patronatelor nu reprezinta un pas inainte, apreciind ca aceasta ar fi fost o dovada de transparenta necesara si fireasca.

Potrivit Uniunii, in spatele modificarilor aduse la legea patronatelor sta presiunea exercitata de unii dintre reprezentantii patronatelor in CES care vor sa isi ascunda numarul scazut de membrii.


(546 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Banii noștri

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Banii noștri:

UGIR 1903 nu e de acord cu modificarile aduse de Senat la legea patronatelor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64885306358337 seconds.