Sâmbătă, 29 Iulie 2006 - 05:36 AM Aleg.RO: Primaria Strehaia îi executa silit pe datornicii cu palate

Publicat de: ---

Gândul Perceptorii Primariei din Strehaia însotiti de politisti comunitari si jandarmi au dat, ieri de dimineata, primul asalt asupra palatelor tiganesti din centrul targului . Motivul ? recuperarea celor peste 6,7 miliarde de lei vechi pe care tiganii îi datoreaza autoritatilor. De-a lungul anilor, acestia au devenit renumiti pentru ?tunurile? care le-au dat în toata tara, victime fiind atat companiile de telefonie mobila, cat si alte firme care s-au încumetat sa faca afaceri cu ?întreprinzatorii? din Strehaia.
Chiar daca au facut milioane de euro, proprietarii palatelor cu turnulete si ai masinilor luxoase nu s-au ostenit sa-si plateasca darile la stat. ?Am ajuns în situatia penibila sa ma duc cu politia comunitara sa iau de la sefa lor, Mihaela Stela, cate 500.000 de lei, cand ea are palate. Cele mai mari datorii le au ? culmea! - cei mai bogati dintre rromi. Avem cateva zeci de familii, dintre cele mai înstarite, care nu vor sa-si achite taxele si impozitele?, a povestit primarul Sînion Burcu.

Ieri, executorul primariei a avut în lucru sase dosare. Cum au auzit ca vin sa le ia banii, datornicii au luat-o la goana peste garduri, ca sa-si piarda urma pe la rude. Printre înjuraturi si amenintari venite de la pirandele nervoase, a început executarea silita. Pana la urma, oamenii primariei au reusit sa stranga niste bani si sa puna sechestrul pe o masina. Vazand ca nu-i de gluma, unii dintre cei cautati de dimineata s-au dus de buna voie la primarie sa mai ?scurteze? din datorii. Altii si-au angajat avocati pentru a contesta mandatele de executare silita. O alta metoda folosita este trecerea bunurilor pe numele rudelor sau a prietenilor. Primarul Burcu a anuntat ca, în urmatoarea perioada, va trece la executarea silita a marilor datornici ? cei care au de platit peste o suta de milioane de lei. ?Nu ma sperie ei cu amenintarile. Daca nu ma mai voteaza asta e, dar bani la buget trebuie sa aduc ca altfel nu mai facem nimic?. (Dragos Bota, Ionut Parvulescu)


(823 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primaria Strehaia îi executa silit pe datornicii cu palate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73943901062012 seconds.